…
…
…
…
…
05 Ekim 2023, Perşembe İstanbul

UNHCR ve İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü işbirliği ile koruyucu aile işlemlerini yürüten meslek elemanlarına yönelik hizmet içi eğitim düzenlendi.


UNHCR ve İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü işbirliği ile koruyucu aile işlemlerini yürüten meslek elemanlarına yönelik hizmet içi eğitim düzenlendi.

İstanbul ilinde koruyucu aile hizmet modelinin niteliğini artırmak amacıyla sosyal hizmet merkezlerinde koruyucu aile izleme işlemlerini yürüten meslek elemanlarına yönelik hizmet içi eğitim programı düzenlendi. Eğitime İl Müdürümüz Sayın Ömer TURAN, UNHCR yetkilileri, Çocuk Hizmetleri Şube Müdürleri ile Birim Sorumlusu ve İl Müdürlüğü Koruyucu Aile Biriminde görevli meslek elemanları katılım sağladı.
İl Müdürümüz Sayın Ömer TURAN açılış konuşmalarında;
Çocuklarımızın hayata hazırlanması anlamında en güzel ortamın aile ortamı olduğunu, bu hususta koruyucu aile hizmetini çok önemsediklerini ifade etmiştir. TURAN ayrıca ilimizde koruyucu aile yanında olan çocuklarımızın sayısının gün geçtikte arttığını, bu hizmetin yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmaların devam edeceğini, koruyucu ailelerimizin çocuklarımıza sevgilerini esirgemezken bizlerin de her konuda koruyucu ailelerimizin yanında olduğunu, bu doğrultuda koruyucu ailelerimize daha nitelikli bir hizmet sunabilmek için personelimizin eğitimlerin gerekliliğine ve sürekliliğinin önemine vurgu yapmıştır.
UNHCR ve İl Müdürlüğümüz iş birliği kapsamında düzenlenen eğitimde;
Koruyucu aile hizmet modeli, müracaat işleminden, koruyucu aileliğin sonlanmasına kadar tüm aşamaları detaylı şekilde anlatıldı. İstanbul ilindeki aktif koruyucu aile sayısal verileri, bu verilerin yıllara ve ilçelere göre karşılaştırılması, sayıların gelecek vizyonu açısından bize ne anlam ifade ettiği, koruyucu aile izleme süreci, koruyucu aile ve yanında kalan çocuklara yönelik verilen psikoterapi hizmetleri, koruyucu aile hizmet modelinin geliştirilmesi, yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerine yer verilerek sosyal hizmet merkezlerinde koruyucu aile işlemlerini yürüten meslek elemanlarının daha donanımla hale getirilmesi ve ailelere daha nitelikli hizmet verilmesi amaçlanmıştır.
Eğitim yapılan sunumlardan sonra, sorulan tüm soruların cevaplandığı oturumla sonlandırılmış olup tüm katılımcılar memnuniyetlerini dile getirerek ayrılmıştır.