…
…
02 Haziran 2023, Cuma Türkiye

İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN ORTAK OLDUĞU BEYOND the DOORSTEP PROJESİNİN ARNAVUTLUK’TA ULUSLARARASI İLK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ


 

İl Müdürlüğümüzün Brüksel merkezli projelerinden olan Beyond the Doorstep Projesi; Japonya’da görülen Hikikomori sendromunun yani toplumda sosyal geri çekilme yaşayan, tüm sosyal ilişkilerini kesip yaşamını özel alanlarında yaşayıp sadece dijital araçlarla iletişim kuran genç bireyler ile ilgilidir. Söz konusu bireylerin yaşadığı sorunları anlayıp bu duruma yönelik farkındalığın arttırılması için proje ortaklarından People in Focus’un organize ettiği iki gün süren uluslararası toplantı 23-24.05.2023 tarihinde Arnavutluk’un Tiran kentinde gerçekleştirilmiştir.

Toplantıya Arnavutluk’tan gençlik alanındaki sosyal hizmet çalışanları, psikologlar, psikiyatristler gibi meslek elemanları ile sosyal hizmet öğrencileri ve İtalya, Bosna-Hersek’ten katılımcılar dâhil olmuştur. İl Müdürlüğümüzden Merve Şimşek ve Tuğba Ayyıldız’ın katıldığı toplantıda ülkelerde hikikomori (sosyal geri çekilme) sendromunun nasıl görünür olduğu, semptomlarının gençlerin çevrelerindeki meslek elemanları ve aileleri tarafından nasıl anlaşılabileceği, toplumlarda ileriki süreçlerde meydana gelebilecek olumsuz sonuçları hakkında görüşülmüştür. İl Müdürlüğümüz proje kapsamında 2023 yılının Temmuz ayında uluslararası toplantı gerçekleştirecektir.