…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
10 Ağustos 2023, Perşembe İstanbul

Beyond The Doorstep İsimli Projemizin Uluslararası Toplantısı 25 ve 26 Temmuz Tarihlerinde İlimizin Organizasyonluğunda Gerçekleşti


İl Müdürlüğümüzün ortaklığının bulunduğu Avrupa Eğitim ve Kültür Yürütme Ajansı (EACEA) tarafından finanse edilen “Beyond the Doorstep” projesinde; “Hikikomori” olarak bilinen sosyal geri çekilme ile davranışsal benzerliği bulunan sendrom ile ilgili 4 ülkede (İtalya, Bosna-Hersek, Arnavutluk, Türkiye) farkındalık yaratma ve sendromu önleme konusunda çalışmalar amaçlamaktadır.

Projenin faaliyetlerinden olan uluslararası toplantılar ile Hikikomori'nin doğru temsili ve anlatımı ile önleme ve farkındalık yaratma üzerine çalışmalar amaçlamaktadır. İl Müdürlüğümüzün organize ettiği 25.07.23 ve 26.07.23 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Toplantıda Uzman Psk. Ebru Karataş, Dr. Aylin Arıcı ve Dr. Maria Laura Triffilo tarafından Hikikomori genç bireylerin davranışsal arka planları, sosyal geri çekilmelerinin niteliksel özellikleri, hikikomori gençlerin anlaşılabilmesi için evlerde, okullarda ve çalışma alanlarında yapılabilecek hususlar hakkında gençlik çalışanlarına bilgilendirmeler yapılmış olup; alan çalışanları sosyal geri çekilme ile ilgili sanatsal terapi çalışması deneyimlemişlerdir.

 

Projemizin üretimlerine aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz:

https://beyondthedoorstep.weebly.com/

https://www.facebook.com/people/Beyond-the-Doorstep/100092629660043/