…
…
…
12 Ekim 2023, Perşembe Türkiye

BEYOND THE DOORSTEP İSİMLİ PROJEMİZİN 3.ULUSLARARASI TOPLANTISI 25-28.09.2023 TARİHLERİNDE BOSNA-HERSEK’TE GERÇEKLEŞTİ


İl Müdürlüğümüzün ortaklığının bulunduğu Avrupa Eğitim ve Kültür Yürütme Ajansı (EACEA) tarafından finanse edilen “Beyond the Doorstep” projesinde; “Hikikomori” olarak bilinen sosyal geri çekilme ile davranışsal benzerliği bulunan sendrom ile ilgili 3. Uluslararası Toplantı Bosna-Hersek’in Saraybosna kentinde gerçekleşmiştir.
Toplantı dâhilinde Saraybosna Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Samir Avdić ile tüm proje ortakları görüşmüş olup; Sn. Avdić ile genç bireylerin toplum dışı hissetme halleri ve günümüzde değişen iletişim şekilleri hakkında görüşme yapılmıştır. Proje içeriğini takdir eden Sayın Belediye Başkan Yardımcısı gençlik alanında çalışan kişiler ile alanda karar vericilerin birlikte hareket etmesini temenni etmişlerdir.
Proje toplantısının diğer gününde hikikomori sendromunun yaygın hale gelmesinin nedenlerini, söz konusu sendrom ile ilgili alan çalışanlarının birlikte nasıl daha sağlıklı çalışabileceği, gençlerin toplumda iyi hissetme hallerinin nasıl geliştirilmesi gerektiği ile birlikte hikikomori ile ilgili vaka çalışmaları yapılmıştır.

Projemizin üretimlerine aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz:
https://beyondthedoorstep.weebly.com/
https://www.facebook.com/people/Beyond-the-Doorstep/100092629660043/