…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
20 Kasım 2021, Cumartesi Karabük, Türkiye

Bakanımız Derya Yanık Karabük'te Ziyaretlerde Bulundu


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık, Karabük’teki programları kapsamında bir dizi incelemelerde ve ziyaretlerde bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, bir dizi program için gittiği Karabük’te ilk olarak 100. Yıl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen AK Parti Teşkilat Akademisi Programı’na katıldı. Ardından Karabük Valiliğini ziyaret eden Bakan Yanık, öğrenciler tarafından balonlarla karşılandı. Öğrencilerle birlikte balon uçuran Bakan Yanık, daha sonra öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Valilik Şeref Defteri’ni imzalayan Bakan Yanık, Karabük Valisi Fuat Gürel'den kentteki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi'nde mücadele eden Karabük Demir Kartal Gençlik ve Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın antrenmanını izlemek üzere Merkez Spor Salonu'na gelen Bakan Yanık, burada oyuncular ve yöneticilerle görüştü. Takımın oyuncularından Ebru Çam, Bakan Yanık'a forma hediye etti. 

MHP Karabük İl Başkanlığını da ziyaret eden Bakan Yanık, İl Başkanı Adem Kar ile görüşme yaptı.

Daha sonra Karabük’te Huzurevi'ni ziyaret eden Bakan Yanık yaşlılarla sohbet etti. Ziyaretin ardından yaptığı açıklamada Bakan Yanık, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nü kutladı.

Huzurevi ziyaretinin güzel ve keyifli geçtiğini anlatan Bakan Yanık, "Büyüklerimizle buluşmak, onların değerlendirmelerini, yorumlarını almak, varsa çalışmalarımızla, hizmetlerimizle alakalı önerilerini almak bizim için önemli. Hepsinden önemlisi, hayır dualarını almak tabi ki çok çok önemli." diye konuştu.

Bakan Yanık, gittikleri bütün illerde huzurevlerini, çocuk evlerini, engelli ve yaşlı bakım merkezlerini olabildiğince incelemeye çalıştıklarını belirterek, bu hizmetleri üretenlere teşekkür etti.

Karabük'ün çalışmalarını uyumlu şekilde sürdüren bir il olduğunu vurgulayan Bakan Yanık, "Turizm potansiyeli ve tarihsel birikimi oldukça büyük olan önemli bir ilimiz. İnşallah Türkiye'mizin her tarafına olduğu gibi Karabük'e de bundan sonraki süreçte hizmetlerimizi sürdürmeye, kalkındırmaya, eksiklerini tamamlamaya, yatırımlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz." diye konuştu. 

Kentteki temaslarının ardından Batman'ın Kozluk ilçesinde 4 yıl önce PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın Karabük'teki ailesini ziyaret eden Bakan Yanık, anne Zehra Yalçın ile bir süre sohbet etti. Ziyarette, şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın için dualar edildi.

Bakan Yanık, daha sonra Güleç Çocuk Evleri ve Yazıköy Engelsiz Yaşam Merkezi'ni ziyaret ederek çalışmaları inceledi.