…
…
…
…
…
…
…
…
…
11 Ekim 2023, Çarşamba Antakya, Hatay

Serinyol’da 13-18 yaş arası kız çocuklarımızın hizmetine sunulacak TUSAŞ Serdar Demir Çocuk Evleri Sitesi'nin temeli atıldı.


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Mahinur ÖZDEMİR GÖKTAŞ, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet ÖZHASEKİ ve Muhterem Eşleri, Valimiz Sayın Mustafa MASATLI ve Muhterem Eşleri, Milletvekillerimiz, depremde etkilenen illerimizdeki Valilerimizin Muhterem Eşleri, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sayın Rafet BOZDOĞAN, Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Hakan KARATAŞ ve il protokolümüzün de katılımıyla Serinyol’ da 13-18 yaş arası kız çocuklarımızın hizmetine sunulacak TUSAŞ Serdar Demir Çocuk Evleri Sitesi'nin temelini attı.

Bakanımız burada yaptığı konuşmada, çocuklar için mutlu, güvenli bir gelecek inşa etmek adına bir araya gelmenin heyecanını ve gururunu yaşadığını söyledi.

"DEPREM BÖLGESİNDEKİ KARDEŞLERİMİZİN DEVLET OLARAK YANINDAYDIK"

Bu yıl asrın felaketini yaşadıklarını anımsatan Bakanımız, şöyle devam etti:

"Milletçe çok büyük bir imtihandan geçtik. Hakikaten 11 ilimizde 6 Şubat depreminden ciddi yaralar aldık. Afetin ilk anından itibaren deprem bölgesindeki kardeşlerimizin devlet olarak yanındaydık. El birliğiyle yaraları sarmaya odaklandığımız bu süreçte biz de özellikle çocuklarımız için hassas çalışmalar yürüttük. Öncelikle deprem bölgesinde koruma altında bulunan 966 çocuğumuzu güvenli yerlere naklettik. Refakatsiz çocuklarımızın takibi ve ailelerine teslim etme çalışmalarına yönelik grupları oluşturduk. Deprem bölgesinde hem ailelerine teslim edilen hem de anne babası vefat ettiği için yakınları tarafından korunma altına alınan tüm çocuklarımızın takibine halen devam ediyoruz."

Çocuklar Güvende ekipleri ve Öksüz Yetim Hizmet birimleriyle bugüne kadar 4 bin 75 çocuğu ziyaret ettiklerini belirten Bakanımız, çocuklara ihtiyaç duydukları tüm sosyal hizmetleri sunduklarının altını çizdi.

"AİLE ODAKLI HİZMETLERDEN YARARLANAN ÇOCUK SAYISI YÜZDE 92'YE YÜKSELDİ"

Çocuklara yönelik bakım hizmetlerinde ailelerin sağladığı huzur ve güven ortamına öncelik verdiklerini dile getirdi.

Bu sebeple 2002 yılından bugüne kadar aile odaklı hizmetlerden yararlanan çocuk sayısının yüzde 39'dan yüzde 92'ye yükseldiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Koruyucu aile hizmetlerimizin kapsamının genişlemesinde Saygıdeğer Hanımefendinin himayesinde sürdürdüğümüz ve gerçekleştirilen Gönül Elçileri Projesi'nin de çok önemli katkıları var. Proje çok yönlü programlarıyla koruyucu aile olma yolunda halkımızı bilgilendirdi ve teşvik etti. Bugün 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü vesilesiyle sizlere Sayın Hanımefendinin selamlarını iletmek istedim. Kendilerinin de dile getirdiği gibi çocuklarımızın mutlu ve huzurlu bireyler, kendileriyle barışık, vatanlarını seven insanlar olarak hayata atılmaları, bizim en büyük hedefimizdir. Bu hedefimiz doğrultusunda hizmet modellerimizi sürekli güncelliyoruz. Şu an çocuk evlerinde ve çocuk evleri sitelerinde toplam 14 bin 364 çocuğumuza ev sıcaklığında bakım hizmeti sunuyoruz. Bugün de çocuklarımızın huzur ve güven içinde büyüyüp yetişebilecekleri, Hatay'da 80, Adıyaman'da ise 50 çocuğumuza bakım hizmeti sunacak 2 yeni çocuk evleri sitesinin temel atma töreni için bir araya geldik."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, deprem bölgesinde yıkılan binaların hızla yapım sözünü verdiğini hatırlatan Bakanımız, yeni çalışmalarla bu sözü de yerine getirdiklerini aktardı.

Hatay ile Adıyaman'da da inşasına başlayacakları bu yapılar için güçlü işbirlikleriyle hareket ettiklerini kaydeden Bakanımız, emeği geçenlere teşekkür etti.

Bugün temellerini attıkları çocuk evleri sitelerinde büyüyüp yetişen çocukların da Hatay'ın, Adıyaman'ın ve ülkenin yön veren çok özel işlerine imza atacaklarına inandığını vurgulayan Bakanımız, "Bugün 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü ve kız çocukları yarının şefkatli yetişkinleri, geleceğin avukatları, mühendisleri ve doktorları. Bugün temelini atmakta olduğumuz çocuk evleri sitelerimizi, ülkemizdeki tüm kız çocuklarına armağan ediyorum." ifadesini kullandı.