…
07 Eylül 2022, Çarşamba Samandağ, Hatay

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele IV. Ulusal Eylem Planı Doğrultusunda Samandağ’ da ‘’Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele’’ konulu eğitimler verildi.


Aile ve Sosyal Hizmetler, Adalet, İçişleri, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 23 Mart 2022 tarihinde imzalanan protokol kapsamında hazırlanan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Yılı Ek Faaliyet Planı” doğrultusunda "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede İlimiz Genelinde 100.000 Erkeğe Farkındalık Eğitimlerinin Verilmesi" hedefine yönelik olarak oluşturulan ilçe eğitim ekibimiz tarafından Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Farkındalık Eğitimi verilmiştir.

Gerçekleştirilen eğitimde katılımcılara “Şiddet ve Şiddetin Türleri, Şiddetin Mağdur, Fail ve Çocuklar Üzerindeki Etkisi, Şiddetle Mücadelenin Mevzuatımızdaki Yeri, Şiddetle Mücadelede Milli Değerlerimizin ve İnancımızın Yeri,  Şiddetle Mücadelede İnsan Haklarını Temel Alan Sorumlu Bir Birey Olmak, Şiddet Mağduru ve Tanıklarının Başvurabileceği Yerler ve Uygulamalar” hakkında bilgi verilmiştir.

30.08.2022 tarihinde Samandağ Kültür Merkezi’nde 25 erkek personele, 31.08.2022 tarihinde Meydan Mahalle Kıraathanesi’nde 62 erkek vatandaşa ve Tekebaşı Mahalle Kıraathanesi’nde 55 erkek vatandaşa eğitim verilmiş olup program broşür dağıtımı ile birlikte afiş asılarak son bulmuştur. Eğitim, Sosyolog Emra Tarsuslu, Emniyet personeli İrfan Gürbüz, Jandarma görevlisi Mehmet Ali Darğın, İskenderun İlçe Müftülüğünde görevli imam Mustafa Akar tarafından verilmiştir.