…
…
…
…
29 Haziran 2022, Çarşamba Hakkari - Türkiye

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı


Valimiz Sayın İdris AKBIYIK’ın başkanlığında Öğretmenevi Toplantı salonunda Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planının değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Valimiz Sayın AKBIYIK şunları kaydetti;

Kadına yönelik şiddetle mücadele çerçevesinde 2022 yılında atılması gereken adımlar, ilgili birimler arasında teknik düzeyde yürütülen çalışmalar sonucunda belirlenmiş ve hazırlanan 2022 Faaliyet Planı Aile ve Sosyal Hizmetler, Adalet, İçişleri, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 23 Mart 2022 tarihinde imzalanan bir protokolle kamuoyuna duyurulmuştur. Adalete erişim ve mevzuat; politika ve koordinasyon; koruyucu ve önleyici hizmetler; toplumsal farkındalık; veri ve istatistik başlıklarında 5 ana hedeften oluşan 2022 Faaliyet Planında 28 alt hedef ve bu alt hedeflere ilişkin 110 performans göstergesi bulunmaktadır.

2022 yılında erkek odaklı şekilde yürütülecek olan kadına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin yaygın eğitim ve farkındalık çalışmaları kapsamında; yıl içerisinde en az 5 milyon erkeğe kadına yönelik şiddetle mücadele alanında temel bilgilendirme ve farkındalık oluşturma eğitimleri verilecek şekilde gerekli planlaması yapılmış bu bağlamda ilimizde 20.000 kişiye eğitimler verilecektir. Dedi.

Psikolog Şerife Benan  Özdemir tarafından yapılan sunumda; kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin Hakkâri İli özelinde koruyucu ve önleyici tedbirlerin mevcut durumu, aile içi kadına karşı şiddet olayları, kayıt ve risk değerlendirme formunda yüksek ve çok yüksek riskli olarak belirlenen vakalar hakkında önerilen özel tedbirlerin yeterliliğinin değerlendirilmesi, 2021-2025 yılları kapsayacak 4. Ulusal Eylem Planı, Alo 183 Sosyal Destek Hattı ve Kadın Destek Sistemi (KADES) uygulaması ve kurumun çalışmaları hakkında komisyonuna bilgi sunumu yapıldı.

Toplantıya  İl Müdürü Salih KAYA, kurum Müdürleri  ve bazı STK temsilcileri de katıldı.