…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
22 Eylül 2023, Cuma Hakkari, Türkiye

İlimizde “Aile Çalıştayı” Düzenledik


Bakanlığımızın talimatlarıyla Valiliğimiz himayelerinde İl Müdürlüğümüz koordinasyonunda düzenlenen “Türkiye Yüzyılı Mutlu Aile Aydınlık Türkiye” Aile Çalıştayı Vali Yardımcısı Furkan Berber Başkanlığında yapıldı.

İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda yapılan Çalıştaya, Vali Yardımcısı Furkan Berber, İl Müdürümüz Salih Kaya, Hakkâri Üniversitesinde görevli Akademisyen Dr. Öğretim Üyesi Saim Gündoğan, sivil toplum kuruluşları, STK’ların temsilcileri, Muhtarlar, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Furkan Berber, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinesinde düzenlenen çalıştayın aile merkezli bir çalışma olduğunu belirterek, çalıştay ile sorunların tespiti, çözüm önerileri, ailenin korunması ve güçlendirilmesi konusunun ele alınacağını ifade etti.”

İl Müdürümüz Salih Kaya ise, yaptığı konuşmada; Bakanlığımız ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahının artırılması yönünde 81 İl Müdürlüğünün koordinasyonunda “Aile Çalıştayı” düzenliyor.

Biz de bugün burada Valiliğimiz himayelerinde İl Müdürlüğümüz koordinasyonunda üniversiteler, akademisyenler sivil toplum kuruluşları ve kamu kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla saat 17:00’a kadar devam edecek olan İlimiz Aile çalıştayını düzenleyeceğiz.

Çalıştayımızda:  “Aile, Eşitlik ve Adalet”,  “Aile, Sosyal Kalkınma ve Refah”,  “Aile, Hayat Boyu Gelişim ve Öğrenme”, “Aile, Çevre ve İklim”, “Aile, Teknoloji ve Dijitalleşme”,  “Aile Odaklı Sosyal Hizmetler”  konularını ele alacağız.

Bu konu başlıkları altında ailenin güçlendirilmesine ilişkin mevzuat uygulamaları ve bu konuda geliştirilmesi gereken alanlar tartışılarak, iş ve aile yaşamının uyumlaştırılmasına yönelik geliştirilebilecek politikalar ve ailenin korunmasına ilişkin hak ve sorumlulukların güvence kapsamının nasıl genişletileceğine yönelik yapılacak çalışmalar masaya yatıracağız.

Ailelerin ekonomik ve sosyal yönden desteklenmeleri amacıyla alınabilecek ek tedbirler, yeni ailelerin kurulmasını teşvik edecek ekonomik ve sosyal desteklerin neler olması gerektiği konuları tartışılacak ve Aile ilişkilerini sağlam temeller üzerine kurmalarını sağlayacak unsurların ele alındığı çalıştayımızda; evlilik ve aile hayatına ilişkin toplumun farkındalık düzeyini artırmaya yönelik neler yapılabileceği üzerinde çalışacağız.

Ayrıca afet ve acil durumlar için ailelerin bilinç ve farkındalık düzeylerini artıracak ve ailelerin iklim değişikliği konusunda tedbirli olmalarını sağlayacak hususlar da tartışılacak, Ailenin korunması ve güçlendirilmesinde teknolojinin bilinçli kullanımı ve teknolojik gelişme sürecinin aile lehine kullanımının sağlanmasına yönelik araçların oluşturulması, aile bireylerinin bilinçli medya kullanımına ilişkin kapasitenin artırılması ve aile dostu yapımların teşvik edilmesi çalışmalarını da irdeleyeceğiz.

Aile odaklı sosyal hizmet uygulamalarında yaşanan sorunlar ve önerilerin tartışıldığı İl çalıştayımızda, sosyal hizmet modelinin güçlendirilmesi ve ailelerin sosyal hizmetlere erişimlerinin artırılması için yapılacak çalışmalar da ele alınacaktır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş, aile çalıştayı ile ilgili yaptığı açıklamada;  “Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunmayı amaçlıyoruz”  toplumun tüm kesimlerinin ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak üzere 81 ilde Aile Çalıştayı başlattıklarını belirterek; “Aile ve toplum alanında hizmet sunan her kesim ile bir araya gelerek vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunmayı amaçlıyoruz. Aile her şeyden önce gelir. Bu çerçevede aileyi merkeze alan vizyonu ülkemizde tanımlayacağız. Türkiye Yüzyılı için ‘Güçlü Birey, Güçlü Aile, Güçlü Türkiye’ anlayışıyla Bakanlık olarak ailenin korunması ve güçlenmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” Dedi.

Bu duygu ve düşüncelerle aile çalıştayımızın Ülkemize, ilimize hayırlar getirmesini temenni ediyor, katkı ve katılımlarınızdan dolayı şükranlarımı sunuyorum.

Çalıştay'da katılımcıların aile ile ilgili öneri ve talepleri rapor haline getirilerek bakanlığımıza sunulacaktır.