…
02 Aralık 2022, Cuma Hakkari - Türkiye

İl Müdürümüz Salih Kaya’nın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı


Toplumumuzun bir parçası olan engelli vatandaşlarımızın yaşam standartlarının geliştirilmesi, topluma kazandırılması ve toplumsal bilinç oluşturulması amacıyla 3 Aralık 1992 yılında Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilmiştir.

Engellilik konusu, yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren önemli bir konudur. Engellilik, sosyal hayatı engelleyen bir kusur değil, desteklenmesi gereken bir durum olarak kabul edilmeli ve her fırsatta onları kucaklayarak, eşit ve değerli birey olduklarını göstermeliyiz.

Hepimizin bir engelli adayı olduğundan hareketle, ulaşımdan eğitime, çalışma hayatından sağlık hizmetlerine varıncaya kadar her alanda engelli kardeşlerimiz için sorumluluğumuzu yerine getirmeliyiz.

Engelliler hakkında yapılan yasal düzenlemeler ile kamu hizmetlerinde kaydedilen gelişmeler onların önlerindeki hukuki, sosyal ve fiziki pek çok engeli ortadan kaldırmıştır. Bizler de, hiçbir engelliliğin bilerek ve isteyerek olmadığını unutmadan, her normal insanın da bir engelli adayı olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmadan, engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne katkıda bulunarak onlara yardımcı olmalıyız.

Kamu kurum ve kuruluşlarına ait mevcut yapılar, tüm yol, kaldırım, yaya geçidi, açık ve yeşil alanlar, spor alanları ve benzeri sosyal ve kültürel alt yapı alanları ile gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılmış ve umuma açık hizmet veren her türlü yapılarda erişilebilirlik standartlarının uygulanmasının takip edilmesi ve denetlenmesi amacıyla valiliğimizce oluşturulan kamu ve engelli temsilcilerinden oluşan “Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu” tarafından gerekli çalışmalar ve denetimlerimiz devam etmektedir.

Bu duygularla; engelli kardeşlerimin ve onların ailelerine sağlık, mutluluk ve huzurlu bir yaşam diliyorum. Bu günün engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne katkıda bulunmasını temenni ederek, tüm engelli kardeşlerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum.