…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
07 Eylül 2022, Çarşamba Hakkari, Türkiye

Bakan Yardımcımız Sayın Öncü Hakkari'de Ziyaretlerde Bulundu


Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere İlimize teşrif eden Bakan Yardımcımız Sayın Fatma Öncü, Hakkâri Valisi ve Belediye Başkan Vekili Sayın İdris Akbıyık ve diğer yetkililer tarafından Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havaalanı'nda karşılandı.

Hakkâri’ye gelen Bakan Yardımcımızı İl Müdürlüğümüz önünde Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı Vekili Mustafa Berat Kasımoğlu, İl Müdürümüz Salih Kaya, müdür yardımcıları ve kurum personeli tarafından çiçeklerle karşılandı.

Kuruma geçen Bakan Yardımcımız Sayın Fatma Öncü ve beraberinde Vali Yardımcısı Kasımoğlu İl Müdürü Kaya’dan brifing aldı. Daha sonrada kurumun tüm katlarını ziyaret eden Sayın Öncü personel ile sohbet ederek, birlikte hatıra fotoğrafı çektiler.

Hakkâri Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Vakfı (SYDV) Aile Destek Merkezini ziyaret eden Bakan Yardımcısı Öncü ve beraberindekiler Vali Yardımcısı Halil İbrahim Köroğlu, (SYDV) Müdürü Sait Abdullahoğlu ve usta öğreticiler tarafından karşılandı. Burada usta öğreticilerle bir süre sohbet eden Bakan Öncü, çalışmalar hakkında Vali Yardımcısı Köroğlu’ndan bilgi aldı.

Bakan Yardımcısı Öncü Hakkâri Belediyesi bünyesinde hizmet veren Hakkâri Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifini (Herkari)  ziyaret ederek buradaki doğal ürünler ile ilgili kadınlardan bilgi aldı. Bakan Yardımcısı Öncü Herkari nakış ve tasarım atölyesi, dikiş atölyesi, el sanatları ve takı atölyesi ile çocukların bulunduğu anasınıfını da ziyaret etti.

Bakan Yardımcı Öncü daha sonra Şehit Güvenlik Korucu Faruk Çiftçi’nin eşi Ayşe Çiftçi ve çocuklarını, Evde Bakım Hizmetinden Faydalanan iki engellisi olan Kanat ailesini ve Hakkari Belediyesi ile yaptığımız YADES Projesi kapsamında bakım hizmeti verilen Mehmet ve Şükriye Tuncer yaşlılarımızı evlerinde ziyaret ederek bir süre sohbet etti, sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Ziyaretlere Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı Vekili Mustafa Berat Kasımoğlu, il müdürümüz Salih kaya da eşlik etti.