…
25 Mart 2024, Pazartesi Hakkari, Türkiye

2024-I. Dönem-Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı


2024-I. Dönem-Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü koordinesinde; Vali Yardımcısı Sayın Furkan BERBER başkanlığında, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdulhalim ÜNALAN, paydaş kurumların katılımı ile 2024-I. Dönem-Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı Hakkâri Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleştirilmiştir.

Toplantıda 2023 yılında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede yapılan çalışmalar değerlendirilmiş olup 2024 yılı kadına yönelik şiddetle mücadelede paydaş kurumlar tarafından yapılacak çalışmalar değerlendirilmiştir. Buna göre kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında ülke genelinde 3 milyon erkeğe farkındalık eğitimi verilmesi planlanmaktadır. Bu doğrultuda Paydaş kurumlar tarafından Hakkâri il geneli 2024 yılında 12.000 erkeğe kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında farkındalık yaratmak amacıyla eğitimlerin verilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca İlimizde faaliyet gösteren kadın kooperatif temsilcilerinin de katıldığı toplantıda kadının güçlendirilmesi başlığı altında konular görüşülmüştür.