…
…
…
15 Eylül 2021, Çarşamba Ankara, Türkiye

Şehit ve Gazilerimizin Çocuklarına Simülasyonla “Deprem Eğitimi”


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü tarafından Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Entitüsü ile iş birliğiyle İstanbul’da şehit ve gazi çocuklarına yönelik “Deprem ve Afet Bilinci Eğitimi” düzenlendi

Şehit ve gazi çocuklarının geleceğe sağlıklı şekilde hazırlanması amacıyla Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğünce bilim, sanat ve kültür alanlarında eğitim programları planlanıyor. Bu kapsamda İstanbul’da yaşayan şehit ve gazi çocuklarına yönelik Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsünde, Deprem ve Afet Bilinci Eğitimi düzenlendi.

“Depremin Türkiye gerçeği” olduğundan hareketle düzenlenen Deprem ve Afet Bilinci Eğitimi programında çocuklara “Afetin Tanımı, Afetlerle Mücadelede Temel  Bilgi ve Kavramlar, Acil Durum Setlerinin Önemi, Depremden Önce Alınması Gereken Önlemler, Deprem Tehlikeleri ve Riskleri Nelerdir? Depremde İlk 72 Saat Türkiye’den ve Dünyadan İstatistikler” başlıklı konularda bilgi verildi.

Çocuklar Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsünün Deprem Laboratuvarı olan Deprempark’ta depremi simülasyonla da deneyimleyerek, öğrendiklerini uygulama fırsatı buldu.