…
…
…
…
…
31 Aralık 2019, Salı Diyarbakır,Türkiye

Emine Erdoğan ve Bakan Selçuk Diyarbakır Annelerini Ziyaret Etti


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, terör örgütü tarafından dağa kaçırılan çocukları için oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerine destek ziyaretinde bulundu.

3 Eylül’den itibaren farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek evlatlarına kavuşmak için oturma eylemi yapan 62 ailenin bekleyişi 120’nci gününe girdi. 2019’un son gününde Emine Erdoğan ve Bakan Selçuk ailelerle tek tek görüşerek, çocuklarının durumu hakkında kendilerinden bilgi aldılar. Ziyaret sırasında duygulu anlar yaşandı.

"İnşallah Ayağınız Uğurlu Gelir, Evlatlarımıza Kavuşuruz"

Anneler, Erdoğan ve Bakan Selçuk’a "İnşallah ayağınız uğurlu gelir, evlatlarımıza kavuşuruz." dedi. 

"Anne Yüreğinin Gücünün Terörü de Silahı da Zulmü de Yeneceğine Tüm Kalbimle İnanıyorum"

Emine Erdoğan ailelere, "Anne yüreğinin gücünün terörü de silahı da zulmü de yeneceğine tüm kalbimle inanıyorum. Sizin burada yaptığınız devrimdir. Asıl devrimi siz yapıyorsunuz. Anneler bu sorunu bitirecek." diye konuştu.

Emine Erdoğan ve Bakan Selçuk'a kaçırılan çocuklarının fotoğrafını gösteren anneler, evlatlarına duydukları özlemi anlattı. Erdoğan ve Selçuk tek tek sarıldığı anneleri teselli ederek onlara desteklerini ilettiler.

Ağrı'dan 5 yıl önce dağa kaçırılan kızı Hayal için Diyarbakır'a gelen anne Süheyla Demir ile görüşen Erdoğan, 1,5 yaşındaki kızı Asmin'i kucağına alarak sevdi.

6 yıl önce 18 yaşında kaçırılan kızı Zübeyde için Hakkari'nin Şemdinli ilçesinden gelerek bugün oturma eylemine katılan anne Esmer Koç, ziyaretten duyduğu mutluluğu ifade etti. Emine Erdoğan, "Sizlerle gurur duyuyorum. Mücadelenizden dolayı sizi tebrik ediyorum. Kimsenin yapamadığını yaptınız." diyerek aileleri cesaretlerinden dolayı tebrik etti.

"Onların Çocukları Kolejde, Bizimkiler Niye Dağda?"

5 yıl önce çocuğu dağa kaçırılan Mevlüde Üçdağ, "Örgütün kirli yüzünü görün. 12 yaşında kız çocuğumuzu niye dağa kaçırıyorlar? Çocukların ellerine kalem tutması gerekirken niçin silah veriyorlar? Evlatlarımızı istiyoruz. Niçin onların çocukları özel okullarda, kolejde? Niçin bizimkiler dağda? Biz bunu kabul etmiyoruz." ifadelerini kullandı.

Konya'dan gelen ve 16 yaşındaki kızı Yasemin için oturma eylemine katılan anne Yıldız Ballı, kızının 6 yıl önce yılbaşı gecesi kaçırıldığını anlattı. "Ağlamayacağım." diyen Ballı, dayanamayarak gözyaşı döktü. Kızı da seslendiği ablasına, onu çok özlediğini, dönmesini istediğini belirtti.

Oğlu Mustafa için oturma eylemi yapan Ayşegül Biçer, kızı Zeynep'in çizdiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmini Emine Erdoğan'a hediye etti. Biçer, haklı bir mücadele, evlat mücadelesi verdiklerini anlatarak evlatlarını almadan gitmeyeceklerini aktardı.

İzmir'den 8 yıl önce dağa kaçırılan kızı Gamze için Diyarbakır'a gelerek, eyleme katılan Mehmet Laçin ise "Ben halkım! Kız çocuğumu zorla elimden aldılar. Yeter artık! Bu acı nedir? Artık dayanma gücümüz kalmadı." dedi.

Evlatlarına Kavuşan Anneler Mutluluklarını Paylaştı

Uğruna oturma eylemi yaptıkları evlatlarına, aldıkları müjdeli haberle kavuşan Diyarbakır annelerinden Hüsniye Kaya ve Hatice Ceylan da mutluluklarını paylaştı.

"Allah razı olsun Cumhurbaşkanımızdan. Cumhurbaşkanımız babamdır. Çocuğumuzu getirip, evimize teslim etmişler, çok şükür." diyen Hüsniye Kaya, 5 yıl önce 14 yaşında kaçırılan kızına kavuştuğunu belirtti.

Hatice Ceylan ise oğluna kavuştuğunu ifade ederek, "Canımızı bize tekrar verdikleri için teşekkür ediyoruz, polisimize, askerimize. Rabb'im onları başımızdan eksik etmesin. Darısı hepsinin başına." diye konuştu.

Emine Erdoğan ve Bakan Selçuk da tüm ailelerin en kısa zamanda evlatlarına kavuşmasını diledi.