…
…
…
…
16 Mayıs 2023, Salı Bakü, Azerbaycan

Depremzede Aileler Bakü’de Aile Festivaline Katıldı


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda Bakü’ye giden depremzede çocuklar ve aileleri, ‘Aile Festivali’nde Azerbaycanlı çocuklarla birlikte etkinliklere katıldı.

Türkiye’den 30 kişilik bir heyet, 15 Mayıs Uluslararası Aile Günü kapsamında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de kutlanan Aile Festivaline katıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda ve Azerbaycan Cumhuriyeti Aile, Kadın ve Çocuk Sorunları Devlet Komitesi Başkanı Bahar Muradova’nın özel davetiyle Bakü’ye gelen depremzede çocuklar ve aileleri Aile Festivalinde Azerbaycanlı çocuklarla bir araya geldi. Türkiye ve Azerbaycan bayrakları ile süslenen festival alanında yarışmalar, dinletiler, folklorik dans gösterileri gerçekleştirildi.

Depremzede çocuklar ve ailelerini özel olarak bir yemekte ağırlayan Bahar Muradova ve Azerbaycan’ın diğer üst düzey hükümet yetkilileri, daha sonra misafirlere çeşitli hediyeler takdim etti. Etkinlik kapsamında, doğumunun yüzüncü yılı kutlanan Haydar Aliyev’in anıtmezarına ve Bakü Türk Şehitliğine de ziyarette bulunuldu, çiçek bırakıldı.

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kardeşlik ve dostluk bağlarını pekiştiren etkinlik, ülkeler arasında imzalanan İşbirliği Protokolü ve Faaliyet Planı çerçevesinde gerçekleştirildi.