…
19 Şubat 2021, Cuma Ankara,Türkiye

Çocuklar Güvende Programı ile 55.700 Çocuğa Ulaşıldı


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, koruma ve bakım altında bulunan çocuklar ile aileleri başta olmak üzere farklı risk gruplarındaki çocukların Sosyal Hizmet Merkezleri (SHM) aracılığıyla izlemelerinin yapılması ve zamanında müdahale edilebilmesi için başlatılan Çocuklar Güvende Programı kapsamında bugüne kadar 55.700 çocuğa yönelik izleme yapıldı.

Program kapsamında her ildeki Sosyal Hizmet Merkezleri bünyesinde bulunan çocuk birimlerinde görevli meslek elemanları ve ASDEP personellerinden oluşturulan ekipler, düzenli aralıklarla hane ziyaretleri gerçekleştirerek, çocuğun ve ailenin ihtiyaçlarını değerlendiriyor.

Ekipler, gerektiğinde mesleki müdahalenin yanı sıra diğer kamu kurum ve kuruluşlarına da yönlendirmede bulunabiliyor.

SHM’lerdeki çocuk birimlerinde görevli meslek elemanları ve ASDEP personelleri tarafından izlemeye alınanlar arasında; bakanlığa bağlı kuruluşlarda korunma ve bakım altında iken korunma veya bakım tedbir kararı kaldırılarak ailesine teslim edilen, mobil ekipler tarafından sokakta çalıştığı tespit edilen ya da infaz indirimi ile cezaevinden çıkan çocuklar da bulunuyor. Ayrıca, koruma ve bakım altında bulunan çocukların aileleri yanında kalan kardeşleri de ekipler tarafından izleniyor.

Çocuklar Güvende Programı kapsamında, 2019 yılından bu yana, Türkiye genelinde 55.700 çocuğa yönelik izleme gerçekleştirdi.

Engellilerimiz İçin Haberin Seslendirilmiş Hali