…
…
…
…
…
…
…
…
03 Temmuz 2020, Cuma Sakarya,Türkiye

Bakanımız Selçuk, Sakarya'da Patlamanın Yaşandığı Bölgede İncelemelerde Bulundu


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Sakarya’ya gitti.

Hendek ilçesinde havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama sonrasında incelemeler yapan Bakan Selçuk basına yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla bölgeye intikal ettik. Patlamada hayatını kaybeden işçilerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” dedi.

“Sosyal Yardımlarımızla Ailelerimizin Yanında Olacağız”

Fabrika çalışanlarını ve ailelerini yalnız bırakmadıklarını belirten Bakan Selçuk, “Haneleri tek tek ziyaret ederek çalışanlarımızın ailelerine destek olduk. Sosyal hizmet ve sosyal yardımlarımızla işçilerimiz ve ailelerimizin yanında olacağız. Allah bu tür afetlerden milletimizi muhafaza eylesin, bir daha yaşatmasın.” sözleriyle temennide bulundu.

Koordinasyon merkezini de ziyaret eden Bakan Selçuk, şu bilgileri paylaştı:

“SGK kayıtlarına göre fabrikanın 186 çalışanı var. Bakanlık olarak 186 çalışanımızın ailelerine teker teker ulaşmaya başladık. Olayın ilk anından itibaren müfettişlerimiz bölgede inceleme yapıyor. Denetimlerimiz devam ediyor.” 

Bakan Selçuk, Patlamada Yaralanan İşçileri Hastanede Ziyaret Etti 

Bakan Selçuk daha sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile birlikte yaralanan işçileri hastanede ziyaret etti.

Hastane görevlilerinden yaralıların durumu hakkında bilgi alan Bakan Selçuk, yaralılara geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

Engellilerimiz İçin Haberin Seslendirilmiş Hali

</div