…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
27 Ekim 2023, Cuma Konya-Türkiye

Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş DOSD Meram Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi'nin Açılışına Katıldı


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin, "Filistin'deki insanlık dramına, 75 yıldır yerlerinden edilen ve bugün pervasızca kadın, yaşlı, çocuk demeden yapılan saldırıların durdurulması için tüm dünyaya çağrıda bulunuyoruz." dedi.

Bakan Göktaş, Konya ziyareti kapsamında ilk olarak DOSD Meram Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi'nin açılışına katıldı. Burada konuşan Bakan Göktaş, bakanlık olarak, vatandaşlar için aile odaklı ve bütüncül bir yaklaşımla sosyal hizmet modelleri geliştirdiklerini belirtti.

Bakan Göktaş, belediyelerin, sivil toplum örgütleriyle, üniversitelerle, valilikle ve emniyet müdürlüğüyle iş birliği içinde olmasının, sosyal hizmetlerin yerine sağlıklı şekilde ulaşabilmesi için önemli olduğunu söyledi.

Türkiye'nin vakıf geleneğinden gelen bir millet olduğunu vurgulayan Bakan Göktaş, "Anadolu’da bir köy evine gittiğinizde kırlangıçların evin içine yuva yaptığını görürsünüz. Anadolu insanın irfanı yalnızca insanları değil, tüm canlıları merhametle kapsayan böylesine bir derinliğe sahiptir." diye konuştu.

Bakan Göktaş, hiçbir bedensel, zihinsel veya genetik farklılığın, bireyi ve ailesini tamamen temsil eden bir kimlik haline gelmesine izin verilmemesi gerektiğini dile getirdi.

"Vatandaşımızın hayatını güzelleştirmek için çalışıyoruz"

Bakanlık olarak vizyonlarının, yalnızca günümüz sorun ve beklentilerine karşılık vermek olmadığını vurgulayan Bakan Göktaş, şunları kaydetti:

"Hızla değişen dünyada geleceğin sosyal hizmet modellerini de en etkili şekilde hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bakanlık olarak engelli vatandaşlarımız için aile odaklı ve bütüncül bir yaklaşımla sosyal hizmet modelleri geliştiriyoruz. Bu kapsamda Aile Dostu Bakım Modellerimiz ile yaklaşık 149 Umut Evi'nde 658'den fazla engelli vatandaşımıza hizmet sağlıyoruz. Resmi ve özel toplam 417 bakım merkezimizde 35 bin 881 engelli vatandaşımızın hayatını güzelleştirmek için çalışıyoruz."

Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlatılan Türkiye Yüzyılı'nın, her bir vatandaşın refahını öncelediğini vurguladı.

Konuşmanın ardından, merkezin açılışı, dua ve kurdele kesimiyle yapıldı. Ardından Bakan Göktaş, merkezi gezerek yetkililerden bilgi aldı.

“Türkiye gibi sağlam durmaya çağrıda bulunuyorum”

DOSD Meram Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi'nin açılışının ardından Bakan Göktaş, Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Konseyi Gala Programı'na katıldı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına, tüm dünya ülkelerince tepki gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Göktaş, "Filistin'deki insanlık dramına, 75 yıldır yerlerinden edilen ve bugün pervasızca kadın, yaşlı, çocuk demeden yapılan saldırıların durdurulması için tüm dünyaya çağrıda bulunuyoruz. İnsanların yaşam hakkını yok sayan bu anlayışa karşı tüm dünyayı Türkiye gibi sağlam durmaya çağrıda bulunuyorum." ifadelerini kullandı.

Bakan Göktaş, UCLG'nin kurulduğu 2004'ten 2010'a kadar, çalışmalarını Türkiye liderliğinde yürüttüğünü, 2019-2022 yıllarında da Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın konseyin eş başkanlığını üstlendiğini anımsattı.

Türkiye olarak konseyin çalışmalarına katkı sunacak olmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Bakan Göktaş, şunları kaydetti:

"Yerel yönetimler, çalışma ilkeleri gereği sosyal devlet hizmetlerinin halka ulaşmasında önemli bir rol üstlenir. Halkın ihtiyaç ve taleplerini merkez idareye bildiren bir köprü vazifesi görür. Konseyin dönem başkanlığı görevini devralan Altay'ı tebrik ediyor, Cumhuriyet'in 100. yılında bizlere yaşattığı bu gurur için teşekkür ediyoruz."