…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
20 Temmuz 2022, Çarşamba Bakü, Azerbaycan

Bakanımız Derya Yanık Türkiye ve Azerbaycan Arasında "Sosyal Hizmetler" Alanında İş Birliğine Yönelik Mutabakat Zaptını İmzaladı


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık, Azerbaycan’a gerçekleştirdiği çalışma ziyareti kapsamında Otizm Merkezi ve DOST Kapsayıcı Kalkınma ve Yaratıcılık Merkezi'ni ziyaret ederek, Türkiye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında “sosyal hizmetler” alanında iş birliğine yönelik mutabakat zaptını imzaladı.

Bakan Derya Yanık, 19-21 Temmuz 2022 tarihli Azerbaycan ziyaretinin ikinci gününde başkent Bakü’de Otizm Merkezi'ni ziyaret etti ve yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Otizimli çocukların yaptığı resimleri inceleyen Bakan Yanık, çocuklarla sohbet etti ve onların söylediği şarkılara katıldı. Otizmli çocuklara katkı sağlamak için çalışan gönüllü çocuk ve gençlerle de bir araya gelen Yanık, gönüllü yapılan faaliyetlerin çok önem taşıdığını ifade ederek, destek veren herkesi gönülden kutladığını söyledi.

Daha sonra DOST Kapsayıcı Kalkınma ve Yaratıcılık Merkezi'ni ziyaret eden Bakan Yanık, merkezde incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Derya Yanık, ardından merkezde Türkiye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında iş birliğine yönelik mutabakat zaptının imza törenine katıldı.

Engelli, yaşlı, çocuk, kadın ile gazi ve şehit ailelerinin sosyal refahını artırmaya yönelik projelerin geliştirilmesini, deneyim ve bilgi paylaşımını, ihtiyaç sahiplerine yönelik hizmetlerin geliştirilmesini ve etkinliğinin artırılmasını kapsayan mutabakat zaptı, Bakan Derya Yanık ve Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sahil Babayev tarafından imzalandı.

“Dayanışma ilişkilerimizi geliştirmek ve güçlendirmek için aralıksız çalışıyoruz”

Bakan Yanık, imza töreninde yaptığı konuşmada, önemli bir iş birliğinin mutabakat ile yazılı hale getirildiğini ifade etti.

Azerbaycan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin tarife ihtiyaç olmayacak kadar köklü, samimi, yakın ve güçlü olduğunu vurgulayan Yanık, şöyle konuştu:

"Ancak bu tarihten doğan iş birliğini geçen yıl Şuşa Beyannamesi ile uluslararası platformda resmi belgeye dönüştürdük. Gerek Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümetinin bakanları gerek Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanları olarak bizler, Şuşa Beyannamesi'nin gereği olarak bakanlıklarımız ölçeğinde yapmamız gereken çalışmaları, yapabileceğimiz çalışmaları, hizmetleri karşılıklı olarak müzakere etmek, birbirimizle dayanışma ilişkilerimizi geliştirmek ve güçlendirmek için aralıksız çalışıyoruz.

Nitekim bu anlamda bakanlık olarak Azerbaycan'da ortak çalışma alanlarımız olan iki mevkidaşımız var, Sayın Babayev ve Sayın Bahar Muradova. Her iki mevkidaşımızla ve birimle bugüne kadar teknik çalışmalarımızı sürdürdük ve kendi alanlarımızla alakalı hazırlıklarımızı yaptık. Biraz önce imzaladığımız mutabakat zaptı, bugüne kadar yaptığımız teknik çalışmaların aslında bir resmiyete dönüştürülmesidir."

Çok önemli hizmetler yapılacağına inancının tam olduğunu belirten Yanık, Azerbaycan ve Türkiye'nin etle tırnak kadar yakın olan ilişkisinin, bundan sonra bakanlıkların görev alanındaki çalışmalarla da süreceğini ifade etti.

Bakan Yanık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürüyen koruyucu aile hizmetini anlatarak, çeşitli alanlarda yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Bakan Yanık, Azerbaycan çalışma ziyaretlerinin çok verimli geçtiğini ifade ederek, ilerleyen günlerde protokol kapsamında yapılacak çalışmaların şimdiden hayırlı olmasını, toplumlara fayda sağlamasını temenni etti.

Çalışma ziyaretleri kapsamında bakanlık heyeti ayrıca Haydar Aliyev Merkezi'ne de ziyarette bulundu.