…
09 Ekim 2020, Cuma Ankara,Türkiye

Bakan Selçuk MIKTA Ülkeleri Kadından Sorumlu Bakanlar Toplantısına Başkanlık Etti


Ülkemizin girişimleriyle 8 Ekim 2020 tarihinde video konferans yöntemiyle düzenlenen MIKTA (Meksika, Endonezya, Güney Kore, Türkiye, Avustralya) ülkelerinin “Kadından Sorumlu Bakanlar Toplantısı”na Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlık etti.

Türkiye’nin öncülüğünde Güney Kore MIKTA dönem başkanlığı kapsamında düzenlenen toplantıda, Kovid-19 salgınının kadınlar üzerine etkileri pek çok yönüyle ele alındı ve ülkelerin bu etkileri bertaraf etmek için aldığı tedbirler ve iyi uygulama örnekleri tartışıldı.

Toplantıyı yöneten Bakan Selçuk, kadınların tüm dünyada pandemiden en çok etkilenen kesimler arasında yer aldığını dile getirdi.

Toplantıda yaptığı konuşmada Bakan Selçuk, Türkiye’nin bu süreçte uyguladığı başarılı mücadeleyi katılımcı Bakanlarla paylaştı ve “Sosyal Koruma Kalkanı” kapsamında çalışma hayatı, sosyal güvenlik, sosyal hizmetler ve sosyal yardımlar başlıkları altında ülkemizin uyguladığı politikalardan söz etti. Bakan Selçuk, “Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Toplum” ilkesiyle Türkiye’nin son 18 yılda kadının her alanda güçlendirilmesine yönelik önemli adımlar attığını ifade etti.

Toplantıya katılan MIKTA üyesi ülkelerin Bakanları da kendi ülkelerindeki başarılı uygulamaları paylaştı.

Engellilerimiz İçin Haberin Seslendirilmiş Hali