…
…
…
…
…
…
11 Ekim 2018, Perşembe Ankara, Türkiye

Bakan Selçuk: “Bugünün Kız Çocukları Yarının Mühendisleri, Doktorları, Avukatları, Bilim İnsanları Olacak”


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ‘11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde kız çocukları ile bir araya geldi. Bakan Selçuk, “Bugünümüzün çocukları, yarınlarımızın mühendisleri olacak” dedi.

BAKAN SELÇUK, DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜNDE KIZ ÇOCUKLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ‘11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’ dolayısıyla Ankara’da Saray Çocuk Evleri Sitesi’nde düzenlenen Çocuk Şenliği’ne katılarak, çocuklarla bir araya geldi.

BAKAN SELÇUK, ÇOCUKLARLA YAKINDAN İLGİLENDİ

Renkli görüntülerin oluştuğu şenlikte Bakan Selçuk, tüm çocuklara tek tek sarılarak sohbet etti. Bakan Selçuk, kuruluş bakımında kalan Afgan ve Somalili çocuklarla da yakından ilgilendi.

BAKAN SELÇUK, KIZ ÇOCUKLARININ SÖYLEDİĞİ ŞARKIYA EŞLİK ETTİ

Etkinlikte, kız çocukları şarkılar seslendirdi. Bakan Selçuk, çocukların şarkı söylediği anlarda alkışlayarak ritim tuttu.

BAKAN SELÇUK, ÇOCUKLAR VE GAZETECİLER İLE EBRU YAPTI

Kız çocukları ve basın çalışanlarıyla ebru yapan Bakan Selçuk, çocukların yaptığı takı, tablo ve çeşitli ürünlerin yer aldığı sergiyi de gezdi, sonra da çocukları hediyelerle sevindirdi.

İllüzyon gösterisinin sunulduğu etkinlikte, çocuklar gönüllerince dans etti, çeşitli oyunlarla eğlendi.

Bakan Selçuk, etkinlikte yaptığı konuşmada, bugünün kız çocuklarının yarının mühendisleri, doktorları, avukatları, bilim insanları olacağını ifade etti.

Kızların yarınların umudu olacağını belirten Selçuk, "“Bugün ‘Dünya Kız Çocukları Günü.’ Bugünümüzün çocukları, yarınlarımızın mühendisleri olacak. İnşallah bizlerden çok daha iyi yerlere gelecekler. Yarınlarımızın umutları olacaklar. Bizler de elimizden geldiği kadar kız çocuklarımıza destek olmaya devam ediyoruz. Hem sosyal, kültürel anlamda hem de yapabildiğimiz ölçüde ekonomik anlamda destek oluyoruz. Bizler yeri geliyor onların anneleri, ablaları yeri geliyor babaları, abileri oluyoruz. Hepimiz bu bilinçle kızlarımıza sahip çıkacağız. Onlar bizlere emanet." diye konuştu.

Şenlik, Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’un çocuklarla birlikte havaya bıraktığı balonlarla son buldu.

BAKAN SELÇUK, ÇOCUK EVLERİ SİTESİ’NDE KORUMA ALTINDA OLAN BEBEKLERİ ZİYARET ETTİ

Bakan Selçuk, etkinlik sonrası Saray Çocuk Evleri’nde koruma altına alınan bebekleri de ziyaret etti. Bakan Selçuk, odaları tek tek gezerek bebekleri kucağına aldı ve sevdi. Bakan Selçuk, bebeklerin sağlık durumları hakkında da yetkililerden bilgi aldı.