…
…
…
…
12 Mayıs 2020, Salı Ankara,Türkiye

Bakan Selçuk 81 SGK İl Müdürü’nün Sosyal Güvenlik Haftası'nı Kutladı


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, SGK Haftası kapsamında, 81 ilin SGK İl Müdürü ile video konferans yöntemiyle bir görüşme gerçekleştirdi.

Bakan Selçuk, il müdürlerinin SGK Haftası’nı kutlayarak başladığı toplantıda, illerde sosyal güvenlik konusunda gelinen son durum ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sosyal güvenlik kapsamında bugüne kadar verilen desteklerin de ele alındığı görüşmede, atılan adımların sahadaki yansıması değerlendirildi.

Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı konuşmada, “Bakanlık olarak koronavirüs sürecinde her türlü tedbiri alarak çalışmalarımızı “Sosyal Koruma Kalkanı” adı altında topladık. Kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği, sosyal yardımlar başta olmak üzere birçok desteği hayata geçirdik. Vefa sosyal destek ekiplerimizle hanelerimize ulaştık. Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyamızla da 2 milyar liraya yakın bir yardım topladık. Kampanyamız Ramazan ayının sonuna kadar devam edecek. Yine 6 ay ertelediğimiz SSK ve Bağkur primleri 40 milyar liraya ulaşmış durumda. Hedefimiz, “Sosyal Koruma Kalkanı”mızı daha da güçlendirmek olacak. Tüm birimlerimizle pandemi sonrasında hayata geçireceğimiz tedbirler üzerinde de çalışıyoruz.” dedi.

Bakan Selçuk SGK İl Müdürlerine, “Sizler sayesinde illerimizde vatandaşımıza doğrudan dokunmaya devam ediyoruz. Sahada çalışmalar da yapıyoruz. Aldığımız bir hayır duasını, güldüreceğimiz bir yüzü dünyalara değişmeyiz. Biliyoruz ki; sizler, bakanlığımızın tüm çalışanları korona sürecinin gizli kahramanları.” sözleriyle seslendi.

Kayıt dışı istihdamla mücadelenin devam ettiğinin altını çizen Bakan Selçuk, sosyal güvenlik bilinci oluşturmanın önemine ve Genel Sağlık Sigortası’nın kapsayıcılığına da değindi. E-devlet uygulamalarını daha da çoğaltacaklarını bildiren Bakan Selçuk, İl Müdürlerinin Sosyal Güvenlik haftasını kutlayarak, Ramazan Bayramlarını tebrik etti.

Toplantıya Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem ve SGK Başkanı İsmail Yılmaz da katıldı.