…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
17 Temmuz 2022, Pazar Tekirdağ, Türkiye

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık Tekirdağ’da Ziyaretlerde Bulundu


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık, “Bugün sadece Türkiye içerisindeki terörle mücadele değil bölgesel anlamda da denklemin değiştiği bir Türkiye'den bahsediyoruz. İHA'larıyla, SİHA'larıyla, savunma sanayisiyle savunma denklemini değiştirmiş bir Türkiye'den bahsediyoruz. Bize bu Türkiye'yi layık görmeyenlerle kavgamız devam edecek. 2023 seçimleri bu kavganın şah noktasıdır. Sandıkta milletimizin yeniden bize bu görevi tevdi etmesiyle beraber inşallah Türkiye'nin şahlanışını bir yüzyıl daha durduramayacaklar” dedi.

Bakanımız Yanık, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Tekirdağ'a gitti. Yanık, kentteki temasları kapsamında Vali Aziz Yıldırım'ı ziyaret etti. Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Bakan Yanık, Vali Yıldırım'dan kentteki yatırım ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bakan Yanık, daha sonra Tekirdağ ziyareti kapsamında partisinin İl Danışma Toplantısı'na katıldı. Burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin 2013'te Gezi olayları, ardından 15 Temmuz sürecinde maddi, manevi zarara uğratıldığını söyledi. Gezi olayları ve 15 Temmuz'un arkasında içerideki ve dışarıdaki muhalefetin Türkiye'ye ekonomik operasyon yaptığını ifade eden Yanık, "Adamlar diyor ki 'operasyon yaptık', bizimkiler 'hayır yapmamışsınızdır olmaz' diyor. Eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton birkaç gün önce 'Birtakım yerlerde darbe planladık' dedi. Muhalefet diyor ki 'Yok yok yapmamışsınızdır.' Niye? Çünkü içerideki başarıyı gölgelemek için birtakım vesayet sistemlerine hala ihtiyaçları var" diye konuştu.

Yanık, 2023 seçimlerinin Türkiye için önemli olduğunu belirtti. Halkın iradesine ipotek koymak isteyenlere izin verilmemesi gerektiğinin altını çizen Bakan Yanık, "Arkadaşlar 2023, sözün özü; bu vesayet sisteminin, bu vesayet düzeninin Allah'ın izniyle sonsuza kadar yok edilmesi sürecidir. 2023 bizim için de onlar için de bunun için önemli. Çünkü vesayet düzenini yeniden getirmeye çalışıyorlar. Çünkü halkın her seferinde kendi iradesine ipotek koymaya çalışanlara karşı sandıkta verdiği cevabı durdurmaya çalışıyorlar. Buna izin vermememiz lazım." dedi.

“Teşkilatlarda verilen emeğin, çalışmanın, gayretin ne demek olduğunu iyi bilirim”

Yanık, teşkilatçılığın zor olduğunu ve 21 yıldır AK Parti teşkilatının içerisinde olduğunu dile getirdi. Teşkilatlarda verilen emeğin, çalışmanın, gayretin ne demek olduğunu iyi bildiğini anlatan Yanık, şöyle devam etti:

"Mahalle mahalle gezmeyi, sandık başında beklemeyi, sabahlara kadar oy saymayı, vatandaşa gidip tek tek şu şurada konuştuklarımızı tek tek anlatıp onu ikna etmenin zorluğunu gayet iyi bilirim. Hiç kolay bir süreç değil. Çünkü bizim hiçbir sürecimiz kolay olmadı. Deminden beri konuşuyoruz yani ilk seçimden bugüne kadar yaşadığımız süreci şöyle bir gözünüzün önüne getirin.

Artı genel olarak vesayet sisteminin sürekli tepemizde, 'Siz buna layık değilsiniz. Siz hak edemezsiniz. Siz asla yönetemezsiniz. Siz kimsiniz de yönetmeye talip oluyorsunuz' dediği bir ortamda biz onlara rağmen ülkeyi düze çıkarıyoruz, geliri artırıyoruz. Yollar, köprüler, sanayi yatırımları, yerli araçlar, İHA'lar, SİHA'lar yapıyoruz. Bakın biz yabancı ülkelerden aldığımız insansız hava araçlarını kontrol edemediğimiz için kendi toprakları bombalanmış bir ülkeyiz. Bunlar unutulmadı."

"Savunma denklemini değiştirmiş bir Türkiye"

Yanık, Türkiye'nin bölgesinde önemli bir ülke olduğunu vurguladı. Türkiye'nin savunma denklemini değiştirmiş bir ülke olduğuna işaret eden Yanık, "Bugün sadece Türkiye içerisindeki terörle mücadele değil bölgesel anlamda da denklemin değiştiği bir Türkiye'den bahsediyoruz. İHA'larıyla, SİHA'larıyla, savunma sanayisiyle bölgesel anlamda da savunma denklemini değiştirmiş bir Türkiye'den bahsediyoruz. Bize bu Türkiye'yi layık görmeyenlerle kavgamız devam edecek. 2023 seçimleri bu kavganın şah noktasıdır arkadaşlar. Sandıkta milletimizin yeniden bize bu görevi tevdi etmesiyle beraber inşallah Türkiye'nin şahlanışını bir yüzyıl daha durduramayacaklar." diye konuştu.

"Hedefimiz sadece seçim kazanmak değil"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023'ün öneminden 10 sene önce bahsetmeye başladığını anlatarak, şöyle devam etti:

"Biz bütün tarih projeksiyonumuzu, bütün gelecek projeksiyonumuzu geriden aldığımız, tarihimizden aldığımız hızla oluşturuyoruz. Oradan aldığımız motivasyonla, oradan aldığımız cesaretle, oradan aldığımız tarih şuuruyla, kültür şuuruyla, inanç şuuruyla milli birlik ve beraberlik şuuruyla oluşturuyoruz. Dolayısıyla bizim sadece hedefimiz seçim kazanmak değil. Ben hep onu söylüyorum, yine söyleyeceğim. Sayın Cumhurbaşkanımız 1994'ü de sayarsanız 28 yıldır iktidarda. 28 yıldır aralıksız seçim kazanan birisi var karşımızda.

Mesele Recep Tayyip Erdoğan seçimi değil arkadaşlar, mesele Recep Tayyip Erdoğan'ı bir kez daha Cumhurbaşkanı yapmak meselesi değil, mesele Türkiye'nin geleceğinin anahtarını Türkiye'nin eline teslim etmek. Mesele bir seçim daha sonra Türkiye'nin vesayet sisteminden, vesayet odaklarının etkisinden, siyaset mühendisliğinden sonsuza kadar kurtulması mücadelesini vermek. Mesele Türkiye'nin geleceğini kurmak meselesi. Mesele çocuklarımızın geleceğini kurmak meselesi. Mesele bizim insanımızın, dünyanın her yerinde başı dik, onurlu, alnı ak bir biçimde gezmeye devam etmesi meselesi."

Programa AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül, AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan, il teşkilatı ve partililer katıldı.

Şehit Dinçer Ersoy’un Ailesini ve Gazi Tarık Cür’ü Ziyaret Etti

Bakan Yanık, AK Parti Tekirdağ Genişletilmiş İl Danışma Toplantı’nın ardından, 2012’de Siirt’in Pervari İlçesinde helikopter kazası sonucu 17 arkadaşıyla birlikte şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy’un ailesini ziyaret ederek annesi Nilüfer Hatun Ersoy ve babası Mustafa Ersoy ile görüştü. Bakan Derya Yanık ayrıca, Hakkari'de mayına basarak iki bacağını kaybeden Gazi Tarık Cür ve ailesini de ziyaret etti. Bakan Yanık, daha sonra Türkiye Sakatlar Federasyonu Çerkezköy Şubesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Bakan Derya Yanık, Kapaklı Sosyal Hizmet Merkezinin Açılışını Yaptı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Tekirdağ'da Kapaklı Sosyal Hizmet Merkezinin açılışını yaptı. Yanık, Kapaklı Kaymakamlığında hizmet veren merkezin açılışında yaptığı konuşmada, sosyal hizmet merkezlerinin önemli olduğunu söyledi. Merkezin geçen yıl hizmete başladığını anımsatan Yanık, "Sosyal hizmet merkezleri bizim faaliyetlerimiz açısından hizmet basamaklarımızın en üzerinde duran birimlerden birisi. Sosyal hizmet merkezleri aracılığıyla vatandaşa doğrudan ulaştığımız, ihtiyaç tespitini yaptığımız, ihtiyaçlarını ulaştırdığımız ve saha taramasını özellikle sosyal hizmet merkezleri üzerinden gerçekleştiriyoruz." dedi.

Yanık, sahada ihtiyaçları tespit ederek sosyal hizmet merkezlerinin dağılımını ihtiyaca göre oluşturmaya çalıştıklarının altını çizdi. Kapaklı ilçesinin çok göç alan bir ilçe olduğunu vurgulayan Yanık, "Kapaklı özellikle çok göç alan, çok yoğun, demografik değişime hızlı uğrayan bir yer. O anlamda sosyal hizmet merkezimizin sosyal hizmet başlıklarımızı üreteceği, taşıyacağı ve yereldeki ihtiyaçları da tespit etmek bakımından çok önemli bir işlev göreceği çok açık. Aramızda Aile ve Sosyal Destek personeli arkadaşlarımız da var. Özellikle saha taraması ve meslek personeli olarak hizmet noktasında onlara önemli bir görev düşüyor." diye konuştu. Bakan Yanık, merkezin hayırlı olmasını diledi. Merkezin açılışını yapan Yanık, daha sonra birim çalışanlarıyla bir süre sohbet etti.