…
…
…
…
12 Şubat 2020, Çarşamba Zambiya,Lusaka

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk Zambiyalı Mevkidaşlarıyla Görüştü


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Zambiyalı mevkidaşları Kadından Sorumlu Bakan Elizabeth Phiri ve Toplumsal Kalkınma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Kampamba Mulenga Chilumba ile görüştü.

Bakan Selçuk, Türkiye ile Zambiya arasındaki Karma Ekonomik Komisyon (KEK) toplantısı için Zambiya'nın başkenti Lusaka'ya geldi.

Mevkidaşlarıyla yaptığı temaslarda, kadınların sosyal ve ekonomik hayata ve karar alma mekanizmalarına katılımının önemine vurgu yapan Bakan Selçuk, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Emine Erdoğan’ın bu konudaki projelerini anlattı. Bakan Selçuk, bu projelerin de katkısıyla Türkiye’de son 18 yılda kız çocuklarının okullaşma oranlarında ciddi mesafe kaydedildiğini aktardı.

İki Ülke Kadının Güçlendirilmesi Alanında İşbirliği Yapacak

Zambiya Kadından Sorumlu Bakan Elizabeth Phiri ile bir araya gelen Selçuk, Türkiye'de kadınlara yönelik politikaları ve eylemleri dile getirdi.

Görüşmede ayrıca, iki bakanlık arasında kadının güçlendirilmesi alanında tecrübe paylaşımı ve işbirliğine yönelik bir anlaşmanın imzalanmasıyla ilgili mutabakata varıldı. İki ülke arasındaki anlaşma Karma Ekonomik Komisyon’un (KEK) kapanış oturumunda imzalandı.

Bakan Selçuk, ayrıca, Zambiya'nın önemli sivil toplum kuruluşlarından olan Forum for Africa Women Educationalists of Zambia (FAWEZA) merkezini ziyaret etti. Ziyaretinde, sivil toplum çalışmalarının kalkınma için önemine vurgu yapan Selçuk’a, FAWEZA yöneticileri çalışmalar hakkında bilgi verdi.