…
…
…
…
26 Şubat 2024, Pazartesi Gümüşhane, Türkiye

“VATAN VE KAHRAMANLIK BULUŞMASI”


     Bugün burada bir araya gelmemizin amacı, vatanımızın ve milletimizin kıymetini bir kez daha hatırlamak, kahramanlarımızı anmak ve onlardan aldığımız ilhamla daha büyük hedeflere doğru ilerlemektir. Unutmayalım ki, vatan sevgisi en büyük vazifemizdir ve bu vatanı gelecek nesillere daha güzel bir şekilde bırakmak için çalışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, bugünkü etkinliğimizin verimli geçmesini temenni eder, konuşmacılarımıza bir kez daha teşekkür ederim. Hepinize saygılar sunarım.

    Gazilik, sadece bir unvan ya da madalya değildir. Gazilik, birçok fedakarlığı içinde barındıran, vatan sevgisinin en yüksek noktasına ulaşmış, yiğit ve cesur insanların taşıdığı en değerli sıfatlardan biridir. Ben, Celil Tanguroğlu olarak, bu şerefli unvana layık görüldüğüm için her zaman gurur duymuşumdur. Ancak unutmayın ki, gazilik sadece bireysel bir başarı değildir. Asıl kahramanlığın birlikte omuz omuza mücadele etmek olduğunu biliyorum. Vatan sevgisi ve kardeşlik duygusu bizi ayakta tutan en büyük güç olmuştur. Gazimiz Şükrü Bayrak ise “o anılar hala yüreğimde canlı ve yaşamımda derin izler bıraktı. Şehit kardeşlerimizin bize emanet ettiği bu vatan topraklarını korumak için verdikleri mücadele, bizlere sonsuz bir sorumluluk yüklemiştir. Gazilik, sadece savaş meydanlarında sergilenen cesaret değil, aynı zamanda vatan ve millet sevgisinin en yüce ifadesidir. Bu sevgi, bizleri her zaman daha ileriye taşımış, hiçbir zorluğun üstesinden gelemeyeceğimiz kadar güçlü kılmıştır” sözleri ile duygu ve düşüncelerini dile getirmiştir. Genç yaşta Gazi olma şerefine ulaşan Ercan Kömürcü duygu ve düşünlerini şu şekilde ifade etmiştir: “Gazilik kavramı benim için sadece bir geçmişin hatırası değil, aynı zamanda geleceğe dair bir umuttur.

     Şehitlik ve gazilik kavramlarının anlamını en iyi şekilde kavramamız, bu ülkeye olan bağlılığımızı ve sorumluluğumuzu arttırmaktadır. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Türkiye bırakmak için her birimizin üzerine düşen görevleri layıkıyla yerine getirmesi gerektiğine inanıyorum”. Sevgili gençler, sizlere tavsiyemiz, vatan ve millet sevgisini her zaman en üstte tutun. Unutmayın ki, bugün bizler burada olmasak bile, bu toprakları sizler devralacaksınız. Bu yüzden, geleceğimizi şekillendirecek olan sizlersiniz. Birlik ve beraberlik içinde, vatanımızı daha ileriye taşımak için el ele verelim ifadeler ile Gazilerimiz söyleyişi sonlandırmışlardır.

BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ.