…
25 Kasım 2020, Çarşamba Gümüşhane, Türkiye

Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğrencilerine Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Farkındalık Eğitimi Gerçekleştirildi.


2020 yılı Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele de farkındalık oluşturmak amacıyla İl Müdürlüğümüz ile Gümüşhane Üniversitesi’nin Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sosyal Hizmet Bölümü işbirliğiyle, bölüm öğrencilerine yönelik 25 Kasım 2020 tarihinde saat 14:00-15:00 arasında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Farkındalık Eğitimi gerçekleştirildi.

Pandemi nedeniyle Zoom programı üzerinden gerçekleştirilen eğitime 93 üniversite öğrencisi katılım sağladı. Eğitim programının başında Bölüm Başkanı Sayın Dr. Artum DİNÇ tarafından Kadına Yönelik Şiddetin Öğeleri konusu ile şiddetin boyutlarını ve makro ve mikro düzeyde şiddethakkında bilgilendirme yapıldı.

Gümüşhane Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Kadın Hizmetlerinden Sorumlu Sosyolog Ferdiye DEMİR tarafından ise Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele konusunda hizmet veren kurum ve kuruluşlar, kadının güçlenmesi ve kadın istatistikleri konularında bilgilendirme ve tanıtım yapılırken, Aile Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Sayın Zekai İNAN ise günün anlam ve önemi konusu ile Kadına yönelik şiddeti önlemeye yönelik Bakanlığımız ve paydaş Bakanlıklarımız ile ortaklaşa etkin ve kararlı çalışmalar yürütüldüğünü, ulusal ve uluslararası boyutta kadına yönelik şiddetin nihayetine erdiği günlerin  temennisinde bulundu.

Eğitim programının sonunda, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın "Kadın Hayatın Yarısıdır, Yarım Kalma! " videosu ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün KADES Uygulaması tanıtım videosu
yayınlanmıştır.