…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
25 Şubat 2020, Salı Gaziantep, Türkiye

Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi Çalışmaları Devam Ediyor


Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Tarım ve Orman Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü kapsamında Gaziantep ili Nurdağı ilçesinde kadınlara yönelik eğitim toplantısı düzenlendi.

25 Şubat 2020 tarihinde Nurdağı Gasmek (Gaziantep Meslek Edindirme Kursları) merkezi toplantı salonunda verimli bir toplantı düzenlendi. Nurdağı ilçemizde hali hazırda bulunan kooperatif üyeleri ve üreten kadınlara yönelik kooperatifçilik, kooperatifçilik hukuku, finansal okuryazarlık, kırsal kalkınmada yeni dinamikler, kadın kooperatifleri ve kadın kooperatifçiliğinin güçlendirilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması konularında yaklaşık olarak 200  katılımcı bilgilendirildi.

Nurdağı Kaymakamı, Nurdağı Belediye Başkanı, işbirliği protokolü İl Müdürleri, Ziraat Odası Başkanı ve kurum amirlerinin de katıldığı toplantı yerel kalkınmada kadınının ve kooperatifleşmenin önemine ve kurumların işbirliğinde neler yapılabileceğine şahitlik etti. Nurdağı Belediye Başkanımızın kadın kooperatiflerinin desteklenmesi adına yerel yönetimlerin önemine vurgu yaptı ve her zaman kadınları destekleyeceklerini ifade etti. Ayni şekilde ilçe ile özdeşleşen "Moringantep Girişimci Kadınlar Üretim ve Kalkınma Kooperatifinin" ülkeye model olabilecek bir kooperatif olma yolunda ilerlediği ve kooperatiflerin ilçe tanıtımı ve yerel kalkınmada büyük önemi olduğu vurgusu yapıldı. Farklı kooperatiflerden programa katılan erkek ortakların da ilk defa bu kadar büyük kapsamlı ve birçok kurumun sahiplendiği bu toplantıdan çok umutlu ayrıldıklarını, kooperatifleri daha fazla sahiplenmeleri gerektiğini dile getirdiler. Kooperatiflerin yaşamış olduğu resmi sıkıntılar, vergi muafiyeti, sosyal sigortalar konusu kooperatif ortakları tarafından dile getirilerek bu konulara çözüm bulunması ile ilgili talepler dile getirildi.

Protokol gereği Nurdağı ilçesinde başlayan bu eğitim seferberliği diğer ilçelerimizde de gerçekleşecek olup, gerekli programlar yapılmıştır.