…
21 Haziran 2021, Pazartesi Ankara, TÜRKİYE

Web İçeriği Erişilebilirlik Eğitimlerinin İkincisi Bakanlıkların Katılımıyla Gerçekleştirildi


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından “Erişilebilirlik Atölyeleri” kapsamında dijital erişim konusundaki eğitimlere devam ediliyor. “Web İçeriği Erişilebilirlik Eğitimleri”nin ikincisi 17 Haziran 2021 tarihinde Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlendi.

 Dijital alanda internet siteleri, uygulamalar, videolar, haberler, afişler aracılığıyla sunulan bilgiyi engellilerin de edinmesi ve söz konusu bu bilginin farklı özelliklere sahip kullanıcılar tarafından anlaşılabilir formatta yani erişilebilir olması için Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 10 (on) adet düzenlenmesi planlanan “Web Erişilebilirlik Eğitimleri”nin ikincisi yapıldı.  Yoğun katılımla gerçekleşen eğitimlerin sonucunda katılımcılara yönelik farkındalık oluşturularak web sayfalarının erişilebilir olarak tasarlanması ve mevcutların erişilebilir hale getirilmesi hedefleniyor.

Eğitimlerin ilki 10 Haziran 2021 tarihinde TBMM Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı ve Bağlı Kuruluşları, RTÜK, EPDK, BDDK gibi Düzenleyici Denetleyici Kurum ve Kuruluşlar, Yüksek Yargı Organlarından temsilcilerin katılımıyla düzenlenmişti. İkinci eğitime Bakanlıklar ile bağlı ve ilgili kuruluşlardan 378 kişi katıldı. ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Öğretim Üyesi Doç Dr. Yeliz YEŞİLADA tarafından çevrimiçi olarak gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören eğitimde, web içerik yönetim sistemi görevlisi, web tasarımcı, web geliştirici, yazılımcı ve birim sorumlularına “Web Erişilebilirliği nedir?”, “Web Erişilebilirliği Paydaşları kimlerdir?”, “Web Erişilebilirliği Standart ve Rehber Kuralları nelerdir?” ve “Web Erişilebilirliği Değerlendirme yöntemleri nelerdir?” başlıkları altında bilgilendirme yapıldı.  

24 Haziran 2021 tarihinde üçüncü eğitimin üniversitelere ve 1 Temmuz 2021 tarihinde dördüncü eğitimin 25 ilin valilikleri, bağlı kurumları ve il müdürlüklerine yönelik verilmesi planlanan eğitimlere Eylül ayından itibaren devam edilmesi bekleniliyor.