…
19 Ocak 2022, Çarşamba Ankara, TÜRKİYE

Simav Engelsiz Park ve Gündüz Yaşam Merkezi Hayata Geçiyor


Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünde temaslarda bulunan Kütahya Simav Belediye Başkanı Av. Adil BİÇER;  Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ ile görüştü.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ; Kütahya’nın Simav ilçesinde, engelsiz park ve gündüz yaşam merkezi projesinin uygulanması noktasında sona gelindiğini ifade etti.

Uzm. Dr. Orhan KOÇ;  her engellinin,  bilgiye ve mekâna ulaşabilmesi için Erişilebilirlik Herkes İçindir” anlayışı ile hareket ettiklerini,  engellilerin hayata tutunmalarını sağlamak amaçlı önemli gelişmelerin yaşandığını,  83 Milyon  vatandaşımıza ulaşmayı hedefleyen  kamu spotları hazırladıklarını, “Benimle Düşün, Benimle Bak, Benim Anla, Benimle Yaşa” gibi dikkat çeken ve empatik yaklaşımı  gerçekleştirebilecek  mesajlar paylaştıklarını anlattı.

Erişimde en önemli konunun tasarım olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Orhan KOÇ, tasarım engelinin aşılması için kılavuz hazırlandığını, üniversiteler ile bu kılavuzun paylaşıldığını, bazı üniversitelerde özellikle mimarlık ve mühendislik bölümlerinde ders olarak okutulmasını amaçladıklarını, erişilebilir “mekânlar konusunda tüm paydaş kurum ve kuruluşların duyarlı olduğunu belirti. 

Simav Belediye Başkanı Adil BİÇER, Uzm. Dr. Orhan KOÇ’a Engelsiz Park ve Gündüz Yaşam Merkezi projesine verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Simav Belediye Başkanı Adil BİÇER; Engelsiz park ve gündüz yaşam merkezinin hayata geçirildiğini, engelsiz park ve gündüz yaşam merkezi ile ilgili olarak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ’u, ziyaret ettiğini söyledi.