…
…
…
…
…
03 Ekim 2022, Pazartesi İstanbul, TÜRKİYE

“Otizm Spektrum Bozukluğu” Temel Eğitimi Verildi


Genel Müdürlüğümüz ile Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı iş birliğinde kuruluşlarımızda görevli otizmli bireylerle çalışan meslek elemanlarına yönelik TOHUM Otizm Vakfı’nın alanında uzman eğiticileri ve Genel Müdürlüğümüz uzmanları tarafından “Otizm Spektrum Bozukluğu” temel eğitimi verildi.

26 – 29 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitim programının açılış konuşmasını yapan Genel Müdürümüz Elmas Esra Ceceli, otizmli bireylerin erken tanı, eğitsel destek ve toplumsal yaşama dahil olabilecekleri programların uygun ortamlarda uygulanmasının önemini vurguladı.

Genel Müdürümüz Sayın Ceceli; Bakanlık olarak otizm konusunda eğitim ve farkındalık çalışmalarına hız kesmeden devam edileceğini, İkinci Ulusal Otizm Eylem Planı’nın hazırlık çalışmalarının sürdüğünü ve en kısa zamanda kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.

Yazdığı tez 2022 yılında Hollanda Otizm Vakfı tarafından yılın tezi seçilen otizmli uzman Birsen Başar eğitim programında konuşmacı olarak yer aldı. Birsen Başar kendi deneyimlerinden yola çıkarak otizmli bireylerin yaşamında karşılaştığı sorunları dile getirdi. Başar gerçekleştirdiği sunumda otizmli bireylerin günlük hayattaki yaşadığı zorlukları azaltmak için öncelikle otizmin ne olduğunun doğru anlaşılması gerektiğinin altını çizdi. Otizm konusunda ailelerin desteklenmesinin önemini vurgulayan Başar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bu konuda yürüttüğü faaliyetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Dört gün süren ve 112 meslek elemanının katılımıyla gerçekleştirilen program süresince;

  • Engelliye doğru yaklaşım
  • Otizm spektrum bozukluğu olan bireylerle iletişim
  • Otizmli bireylere iletişim becerilerinin kazandırılması
  • Yetişkinlik döneminde otizmli bireyler
  • Özel gereksinimli bireylere yaklaşımda etik ve profesyonellik

konularında eğitim verildi.