…
16 Kasım 2021, Salı Ankara, TURKEY

Kocaeli Çayırova Gündüz Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi Hayata Geçiyor


Kocaeli Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin ÇİFTÇİ, Çayırova Gündüz Engelsiz Yaşam Merkezi projesini sunmak üzere Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ’u ziyaret etti.

Çayırova Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek Çayırova Gündüz Engelsiz Yaşam Merkezi projesini sunan Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin ÇİFTÇİ, merkezin 140 bin 274 nüfuslu ilçede önemli bir hizmeti ifa edeceğini belirtti. Engelli bireylerin öz bakım ihtiyaç ve becerilerinin geliştirilmesinin yanı sıra toplumsal hayata katılımlarını sağlamak üzere eğitim, sosyal, kültürel, sportif faaliyetler ve etkinlikler gerçekleştirilmek üzere projelendirilen Gündüz Engelsiz Yaşam Merkezi projesi ile belediye tarafından sunulacak gündüz hizmetler sayesinde Çayırova’da engelli bireylerin toplumla bağlarını koparmadan sosyal, eğitsel, mesleki ve serbest zaman değerlendirme faaliyetleri aracılığıyla gelişmelerine katkı sunarak yaşam kalitesinin yükseltilmesi amaçlanıyor.

Merkezin hayata geçirilmesi çalışmalarına devam ettiklerini belirten Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin ÇİFTÇİ, projenin hayata geçirilmesi için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünün yönlendirme, işbirliği ve desteklerini beklediklerini belirtti.

Gündüz Engelsiz Yaşam Merkezleri Engellilerin Toplumsal Yaşama Katılımlarını ve Bakım Sorumluluğunu Üstlenen Ailelerin Rahatlatılarak Kendilerine Zaman Ayırmalarını Sağlıyor

Projeyi inceleyen Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ, gündüz engelsiz yaşam merkezlerinin hem engellilerin toplumsal yaşama katılımlarını ve hem de engelli bireylerin bakım sorumluluğunu üstlenen anneler ve ailelerin rahatlatılarak kendilerine zaman ayırmalarını sağladığının altını çizerek gündüz hizmetlerin önemini vurguladı.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü olarak gündüz bakım rehabilitasyon ve aile danışma merkezi uygulaması ile ülke genelinde bugün 104’ü resmi bakım merkezi bünyesinde ve 24 müstakil merkezde olmak üzere 128 merkezde engellilere gündüz hizmet sunduklarını belirten Genel Müdür Uzm. Dr. Orhan KOÇ, gündüz hizmetlerin 81 ilimizde açılmak üzere yaygınlaştırmayı amaçladıklarını, bu çerçevede belediye tarafından hazırlanan projenin de kayda değer örnek bir proje olduğunu belirterek projenin hayata geçirilmesinde Belediye ile işbirliğine hazır olduklarını belirtti.