…
…
…
…
…
…
…
…
…
12 Mayıs 2023, Cuma Ankara, TÜRKİYE

Engelliler Haftası Kapsamında Düzenlenen Etkinlikte Bakanlığımız Hizmet Modellerinden Yararlanan Çocuklarımızın Performansları Göz Doldurdu


Engelliler Haftası kapsamında Saray Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen programa Bakan Yardımcıları Rıdvan Duran ve İsmail Ergüneş ile birlikte Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Elmas Esra Ceceli ve bakanlık birim amirleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Elmas Esra Ceceli son 20 yılda engellilik alanında devrim niteliğindeki hizmetleri hayata geçirdiklerini belirtti. Daha adil ve eşitlikçi bir dünyayı mümkün kılma çabasıyla, istihdamdan bakım hizmetlerine, sağlıktan eğitime, adalete erişime engelli bireylerin bağımsız yaşamlarını destekleyecek toplum temelli hizmetlerimizi yardım eksenli değil; hak temelli bir anlayış ile şekillendirmeye devam edeceklerini kaydeden Ceceli, ‘Ülke olarak kalkınma yolculuğumuzda hiçbir engelli vatandaşımızı arkada bırakmadan hizmetlerimiz ve projelerimiz ile destek olmaya hak temelli hizmetlerimizle her bireyin hayata eşit, tam ve doğal katılımı desteklenmeye devam edeceğiz.’ dedi.

Bakan Yardımcısı Sayın Rıdvan Duran, Engelliler Haftası dolayısıyla engelli kardeşlerimizle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, Rabbimizin hepimize birer emaneti olan engelli kardeşlerimizin hayallerini gerçeğe dönüştürebilmeleri için hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyoruz. Engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşama katılımları önündeki engeller kaldırıldı. Her sene istihdam edilmeleri sağlanıyor. Engelli aileleri destekleniyor. Engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştıracak çok önemli hukuki düzenlemeler hayata geçirildi. Bakım evleri, yaşam merkezleri vatandaşlarımızın hizmetinde. Birçok alanda erişilebilirliği sağlayacak düzenlemeler sağlandı. Hamdolsun, tüm bu çalışmalar neticesinde engelli kardeşlerimizin bu ülkenin eşit vatandaşı olduğu anlayışı hakim kılındı. Sayın Bakanımızın da her fırsatta belirttiği gibi bu konuları çok titiz bir şekilde takip ediyoruz ve engellilere dönük bir ayrımcılığa asla izin vermiyoruz.”dedi.

Açılış konuşmalarının ardından sahne alan Bakanlığımızın gerek gündüzlü gerekse yatılı hizmetlerinden yararlanan çocuklarımızın piyano ve gitar dinletisinin ardından, mehter takımı keyifli bir müzik şöleni sundu.

 Engelliler Haftası programı düzenlenen hediye takdiminin ardından sona erdi.