…
…
…
…
…
18 Şubat 2022, Cuma Ankara, TÜRKİYE

Çankırı Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında Ürün Standı Açtı


Çankırı Şabanözü ilçesinde bulunan bakım ve rehabilitasyon merkezinde kalan engellilerimizin hazırladığı yöresel ürünler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı girişinde açılan stantta tanıtıma sunuldu.

Çankırı Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi, kuruluşta bakım altında bulunan engelli bireylerin el emeği göz nuruyla ürettikleri ürünleri tanıtmak ve satışını sağlamak üzere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında ürün tanıtım standı açtı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının dezavantajlı grupların iş piyasasına katılımını teşvik etmek amacıyla başlattığı Sosyal İçerme Projeleri kapsamında Çankırı Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde "Tarım Rehabilitasyon Projesi" hayata geçirildi. Bu kapsamda merkez bahçesinde atıl bulunan yaklaşık 4 dönümlük arazi traktörle sürüldü, yabani otlar temizlendi, tarımsal rehabiliteye katılan 40 engelli birey tarafından alana kiraz, ceviz ağacı ve bin kök lavanta dikildi. Engelli bireyler, topladıkları ıhlamur, lavanta, kuşburnu alıç gibi ürünleri paketleyerek hazır hale getiriyor.

Standı ziyaret eden Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ,  alışveriş yaptı,  stant temsilcisi engelli görevliler ile sohbet etti.  Stantta alıç marmelatı, elma pekmezi, orman marmelatı, taze kurutulmuş ıhlamur, Doğal Sabun Gibi ürünler tanıtımı yapılarak satışları gerçekleştirildi.