…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
23 Ekim 2023, Pazartesi Tekirdağ, TÜRKİYE

Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, Tekirdağ'da Ziyaretlerde Bulundu


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, “Filistin’deki yaralı çocukları ve kurumlardaki çocukları alıp Türkiye’de tedavi etme yönünde saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde birtakım girişimlerimiz oldu. Bizler, Türkiye olarak bu zorlu süreçte Filistin’in yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. İnsani yardımları ulaştırmaya çalışıyoruz” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, Tekirdağ ilinde bir dizi ziyaretlerde bulundu.

İlk olarak Tekirdağ Valiliğini ziyaret eden Bakan Göktaş burada Valilik Şeref Defterini imzaladı.

Valilik ziyaretinin ardından Bakan Göktaş, Süleymanpaşa Belediyesini ziyaret etti. Ardından AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığında teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada Bakan Göktaş, “Tekirdağ gelini” olduğu için kente yabancı olmadığını belirtti.

Bakan Göktaş, Gazze’de yaşananları yakından takip ettiklerini dile getirdi.

Türkiye’nin Filistin halkının yanında olduğunu vurgulayan Bakan Göktaş, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Filistin, Gazze bombalanıyor ve bizler Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hem Filistin’e destek oluyor hem de acılarını paylaşmaya yönelik çeşitli girişimlerde bulunuyoruz. Bildiğiniz gibi 3 günlük yas ilan edildi. Oradaki yaralı çocukları ve kurumlardaki çocukları alıp Türkiye’de tedavi etme yönünde saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde birtakım girişimlerimiz oldu. Bizler, Türkiye olarak bu zorlu süreçte Filistin’in yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. İnsani yardımları ulaştırmaya çalışıyoruz.”

“21 Yıl Önce Neredeydik Bugün Neredeyiz”

AK Parti iktidarının ülkeye çok önemli hizmetler yaptığını vurgulayan Bakan Göktaş, Türkiye'nin 21 yılda, öncesiyle kıyaslanmayacak yere geldiğini söyledi.

“Kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla, çocuklarıyla, şehit ve gazi yakınlarıyla 21 yıl önce neredeydik bugün neredeyiz” diyen Bakan Göktaş, “21 yıl önce insanlar engellisini evde saklardı. Artık Gündüzlü Yaşam Merkezlerinde sosyalleşmelerine yönelik çeşitli faaliyetlerde Gündüz Bakım Merkezlerimiz çoğaldıkça veya kuruluşlarımız çoğaldıkça da annelerimiz rahat etmeye ve feraha ermeye devam ediyor” şeklinde konuştu.

“59 Binden Fazla Haneye Ulaştık”

Konuşmasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının, Tekirdağ'daki çalışmalarına da değinen Bakan Göktaş, Tekirdağ’a hizmetlerinin süreceğini belirterek, “Tekirdağ’da 6 Sosyal Hizmet Merkezimiz var. 46 meslek elemanı ile ASDEP kapsamında, 2017 yılından bu yana 59 binden fazla haneye ulaştık. Bizim ayrıca 2 Çocuk Evi Sitemizde 135 çocuğumuz var. İhtisaslaştırılmış Çocuk Evleri Sitesinde de 21 çocuğumuza hizmet veriyoruz” dedi.

“28 Milyon Lira Kaynak Aktardık”

Tekirdağ’da koruyucu aile yanında bakımı sağlanan çocuklar için 2012 yılından itibaren bugüne kadar toplam 28 milyon lira kaynak aktardıklarını açıklayan Bakan Göktaş, “Bakanlığımıza bağlı 3 Huzurevi ile Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde 181 yaşlı bireyimize hizmet veriyoruz. Hizmetlerimizin en yakın şahitleri sizlersiniz. Hepsini saymaya vaktimiz yetmiyor. Bu hizmetleri birlikte yaptık. Bu millet için yaptık. Tekirdağ'ımız için yaptık. İnşallah çok daha fazlasını da yapacağız” şeklinde konuştu.

Bakan Göktaş daha sonra Rumeli İskelesi'nde bulunan kadın kooperatiflerinin satış noktalarını gezdi. Göktaş, üretici kadınlarla sohbet ederek, ürünleri inceledi.

Bakan Göktaş, Tekirdağ programı kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Tekirdağ İl Müdürlüğü personeliyle de buluştu. Ardından Zübeyde Hanım Çocuk Evleri Sitesini ziyaret ederek bakım ve koruma altındaki çocuklarla bir araya geldi.