…
07 Mart 2022, Pazartesi Ankara, TÜRKİYE

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İşitme Engelliler Engelsiz İletişim Merkezi AİLEM Faaliyete Geçti


Sözel dili kullanamayan ve iletişim dili olarak işaret dilini tercih eden işitme engelli bireylerin eğitim, sosyal hayata katılım, çalışma hayatı, çevre ile etkileşim, yasal hakları öğrenme ve bunları kullanma, kamu hizmetlerinden yararlanma vb. süreçlerde iletişime, hizmete ve bilgiye erişim vs. ihtiyacı olduğu her an ve durumda, iletişim engelini ortadan kaldırmak amacı ile  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde işitme engelli vatandaşlarımıza özel çağrı merkezi AİLEM hizmete açıldı.

“AİLEM” Çağrı Merkezi haftanın her günü ihtiyaç duyulan her an ve durumda hizmet vermek üzere 8 Türk İşaret Dili Çevirmeni ile faaliyetine başladı.

BİLGİ VE HİZMETE ENGELSİZ ERİŞİM

AİLEM Çağrı Merkezi ile birlikte işitme engelli vatandaşların, resmi bir görüşme yaptığı esnada, alış veriş yaparken, taksi çağıracağı durumda ya da veli toplantısına katıldığında merkezimize ulaşarak ücretsiz olarak görüntülü çeviri hizmeti alabilecek.

Diğer yandan çağrı merkezini sadece işiten bireylerle iletişim kurmak isteyen işitme engelli vatandaşlar değil aynı zamanda işitme engelli bireylere hizmet götürmek isteyen, taksici, oto tamircisi, veli ile görüşmek isteyen öğretmen, kasap, kuaför, otel çalışanı vb. hizmet üreten her bireyin kullanabilmesi amaçlanıyor.

İLETİŞİMDE ENGELLLERİ KALDIRIYORUZ.

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Web sayfası üzerinden AİLEM uygulaması ile tek tuşla erişimi sağlanan çağrı merkezine, geliştirilecek uygulama ile birlikte kişisel telefonlardan uygulamayı da kullanarak tek tuşla tercümanlarımıza erişim sağlanabiliyor. Bu kapsamda yurtiçi ve yurtdışında yaşayan ve Türk İşaret Dilini kullanan bütün işitme engelli vatandaşlar AİLEM çağrı merkezinden faydalanabilecek.