…
14 Şubat 2022, Pazartesi Ankara, TÜRKİYE

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık: “Ocak Ayı İçerisinde İhtiyaç Sahibi Vatandaşlarımıza 4 Milyar 897 Milyon TL Nakdi Yardımda Bulunduk”


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya YANIK, Ocak ayı içerisinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara 4 milyar 897 milyon TL nakdi yardımda bulunduklarını açıkladı.

Vatandaşların kış mevsiminden olumsuz etkilenmemeleri için çeşitli sosyal yardım programlarıyla destek olduklarını belirten Bakan Derya YANIK, “Elektrik Yardımından Barınma Yardımına, Sosyal Ekonomik Destek’ten Evde Bakım Yardımına, Genel Sağlık Sigortası Yardımından Eğitim Yardımına kadar birçok başlıkta vatandaşlarımızı yalnız bırakmıyoruz” dedi.

Engelli vatandaşlar aileleri ile birlikte destekleniyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya YANIK; engelli vatandaşlara yönelik politikalar geliştirmenin yanı sıra ekonomik destek de verdiklerini belirten Bakan YANIK, bu kapsamda 1.138 milyar TL engelli aylığını ve 957 milyon TL Evde Bakım Yardımı’nı hak sahiplerinin hesaplarına yatırdıklarını belirtti.

İhtiyaç sahibi ailelerin aile bütünlüğünü korumayı hedeflediklerini belirten ve bu doğrultuda Sosyal Ekonomik Destek sunduklarını belirten Bakan YANIK, şu ifadeleri kullandı:

“Ekonomik nedenlerle çocuklarımızın ailelerinden uzaklaşmalarının, farklı ortamlarda büyümelerinin önüne geçerek onların kendi aileleriyle bir arada, sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini önemsiyoruz. SED ile ihtiyaç sahibi aileler çocuklarının başta eğitim olmak üzere diğer ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Bu doğrultuda ailelerimize toplamda 234.6 milyon TL destekte bulunduk.”