…
…
…
…
…
10 Kasım 2023, Cuma Ankara

Türkiye Yüzyılında Aile Söyleşileri Devam Ediyor


Başkanlığımız tarafından düzenlenen Türkiye Yüzyılında Aile Söyleşileri programlarının ikincisi, “Çift Terapistinin Gözüyle Aile” alt başlığıyla yapıldı.

Bakanlığımız merkez bina 27. kat konferans salonunda, 08.11.2023 tarihinde gerçekleştirilen program, Bakanımız Sayın Mahinur ÖZDEMİR GÖKTAŞ’ın teşrifleri, Sayın Bakan Yardımcılarımız ve Bakanlık Birim Amirlerinin katılımlarıyla başladı.

Programda; dissosiyatif kimlik bozukluğu tanı ve tedavisi, aile ve eş ilişkileri ile kültürel psikiyatri alanlarında yaptığı çalışmalarla tanınan Psikiyatrist Prof. Dr. Sayın Medaim YANIK, sunumlarını gerçekleştirdi.

Bakanlık personelimizin yoğun ilgi gösterdiği programda Sayın YANIK; “Ailenin Değişiminin İstatistikleri”, “Aile ile İlgili Gelecek Gündemler”, “Aileyi Güçlendirmenin Bütüncül Yolu” ve “Aileyi Güçlendirecek Psikososyal Müdahaleler” konularında değerlendirilmelerde bulundu.

Türkiye’nin gelecek 10 yılında, aile eksenli sorunlar ve sorunlara yönelik müdahaleler giderek aktif gündem olacak.” diyen YANIK, Aileleri güçlendirmenin yolunun; sosyal devlet uygulamalarının ggüçlemdirilmesi, aile ile ilgili zihniyet/tutum iyileştirmelerinin yapılması ve ailenin psikolojik açıdan desteklenmesinden geçtiğini vurguladı.

Sayın YANIK sunumunda aileleri psikososyal açıdan güçlendirmenin üç yolunu;

  • Aileyi Eğitimlerle Güçlendirme,
  • Psikoterapi/Danışmanlık Hizmetlerini Yaygınlaştırma,
  • Risk Altındaki Ailelere Özel Müdahaleler,

olarak sıraladı.

Program soru-cevap bölümünün ardından Bakanımız Sayın ÖZDEMİR GÖKTAŞ, Prof. Dr. Medaim YANIK’a Teşekkür Belgelerini takdimi ile sona erdi.