…
…
…
…
…
…
28 Aralık 2021, Salı Ankara

Bakanlığımız Özel Kalem Müdürlüklerinde Görevli Personele Yönelik “Protokol Yönetimi ve Kurumsal Temsil Eğitimi” Gerçekleştirildi


Katılımcıların profesyonel yaşamlarında, şahıslarla, ast ve üstleri, mevkidaşları, diğer kurum temsilcileri ile tüm kurumsal ilişkileri, iş hayatları ve bulundukları tüm organizasyonlarda ayırt edilir biçimde doğru ve şık davranmalarının sağlanmasının amaçlandığı eğitim, Protokol ve Nezaket Kuralları Uzmanı İhsan ATAÖV tarafından verildi.

11.08.2021-12.08.21 tarihlerinde Başkanlığımız konferans salonunda gerçekleştirilen eğitimde ATAÖV; giyim, hitap, duruş ve tokalaşmanın "Güçlü Temsil" için olmazsa olmazlardan olduğunu belirtirken sunumunda başarılı yöneticiler ve liderlerin ortak özelliklerini anlattı.

İhsan ATAÖV, resmi ve sosyal hayatta uyulması gereken protokol kuralları hakkında genel bilgilere de yer verdi. Temsil ve protokol yönetiminde, nezaket ve saygı kurallarının uygulanması durumunda hiçbir sorun yaşanmayacağını ifade etti. Üst düzey yöneticilerin devlet törenleri, diplomatik toplantılar gibi protokolün uygulanması gereken yerlerde katılımcıların oturma düzenine, hitap biçimlerine ve giyime de ayrıntılı şekilde değinen ATAÖV, resmi hayatta kişilerin yerine unvanların olduğunu, protokolde kişiye değil makama saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti.