…
…
…
…
…
…
…
23 Kasım 2022, Çarşamba Ankara

Özel Güvenlik Personeline Yönelik Hizmet İçi Eğitim Verildi


Başkanlığımız ve Bakanlığımız Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı iş birliğiyle Bakanlığımız bünyesinde görev yapmakta olan özel güvenlik personeline yönelik Hizmet İçi Eğitim verildi.

21-23.11.2022 tarihleri arasında düzenlenen eğitim, Bakanlığımız Destek Hizmetleri Daire Başkanı Sayın İbrahim KAYADEMİR’in konuşmalarıyla başladı. Sayın KAYADEMİR konuşmalarında; Bakanlığımızı ve kurumlarımızı temsil noktasında özel güvenlik ilk aşamadır. Çünkü vatandaşın ilk karşılaştığı görevli, özel güvenlik görevlisidir. Bakanlığımız, hizmet alanı nedeniyle dezavantajlı gruplara hizmet vermektedir. Bu nedenle sizlerin bu eğitimleri alması çok önem taşımaktadır, dedi.

Eğitim programı Sayın KAYADEMİR’in konuşmalarının ardından Bakan Yardımcımız Sayın Rıdvan DURAN’ın konuşmalarıyla devam etti. Sayın Bakanımız konuşmasında; değerli güvenlik personelimiz, mesleğinizle ilgili konuları uzman eğiticilerimiz zaten sizlere eğitim süresince anlatacaktır. Ancak Sayın Daire Başkanımızın da konuşmasında bahsettiği gibi bizim Bakanlığımız dezavantajlı gruplara hizmet vermektedir. Bu nedenle sizden tek ricam, vatandaşlarımıza karşı nezaketli olmanızdır. Çünkü nezaket dili tüm sorunları çözer, diyerek sözlerini sonlandırdı.

Eğitim, Sayın Bakan Yardımcımızın, güvenlik görevlisi personelin sorunlarını dinlemesi ve bu sorunlar üzerine istişareler yapılmasının ardından alanında uzman eğiticilerin sunumlarıyla devam etti.

3 gün süren eğitimde;

  • Etkili İletişim - Stres Yönetimi Ve Öfke Kontrolü
  • Özel Güvenlik Hukuku
  • Güvenlik Sistem Ve Cihazları
  • Şüpheli Kişi, Paket Ve Araçlara Karşı Yaklaşım Tarzı vb. konularda eğitimler verildi.