…
…
…
29 Eylül 2022, Perşembe İstanbul

“Otizm Spektrum Bozuklukları Temel Eğitim Programı” Hizmet İçi Eğitimi Verildi.


Başkanlığımız ile Bakanlığımız Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü iş birliğinde, Otizm Spektrum Bozukluğu olan bireylere yönelik sunulan hizmetin kalitesini artırmak amacıyla planlanan “Otizm Spektrum Bozuklukları Temel Eğitim Programı” bugün sona erdi.

 

26.09.2022-29.09.2022 tarihleri arasında düzenlenen eğitim, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Elmas Esra CECELİ ve Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Sayın Ahmet Abdullah SEZEN’in açılış konuşmalarıyla başladı.

 

SEZEN açılış konuşmasında “Otizmli bireyler de tüm insanlar gibi sevgiyi, mutluluğu, hüznü ve acıyı hisseder ama kendilerini ifade etmekte zorlanırlar. Gerek eğitimde gerekse sosyal hayatta fırsat eşitliği çerçevesinde, toplum tarafından fark edilmek, anlaşılmak ve kabul edilmek onların en doğal hakkıdır. Bizler de onların sahip olduğu bilişsel ve sosyal becerileri geliştirerek toplumdaki yerlerini sağlıklı, başarılı ve güvenli bir şekilde alabilmeleri için çalışıyoruz.” dedi.

 

Eğitim, 81 ilden 105 meslek elemanının katılımıyla gerçekleşirken program süresince alanında uzman eğiticiler tarafından katılımcılara yönelik;

  • Engelliye Doğru Yaklaşım
  • Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Bireylerle İletişim,
  • Otizmli Bireylere İletişim Becerilerinin Kazandırılması,
  • Yetişkinlik Döneminde Otizmli Bireyler,
  • Özel Gereksinimli Bireylere Yaklaşımda Etik ve Profesyonellik gibi konularda eğitimler verildi.