…
…
…
21 Ekim 2022, Cuma Antalya

“Mesleki Beceri Geliştirme ve Mülteci Koruma Eğitimi” Tamamlandı


Başkanlığımız koordinasyonunda, Bakanlığımız Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) iş birliği ile düzenlenen “Mesleki Beceri Geliştirme ve Mülteci Koruma Eğitimi” tamamlandı.

Çocuk Hizmetleri Kuruluşlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında düzenlenen eğitim, 17-21 Ekim 2022 tarihleri arasında, çocuk bakım kuruluşlarımızda görevli meslek elemanı, destek personeli ve tercümanlardan oluşan 106 kişilik katılımcı grubuyla Antalya’da düzenlendi.

Eğitim programının açılış konuşmaları, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Mülteci Koruma Birimi Çocuk Koruma Uzmanı Sayın Deniz ATALAY, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı Program Sorumlusu Sayın Burçin KAYALI ve Bakanlığımız Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Dr. Musa ŞAHİN tarafından gerçekleştirdi.

5 gün süren eğitimde, “Çocukla İletişim”, “Dosyalama, Raporlama ve BİRDEF”, “Bireysel Görüşme Teknikleri”, “Krize Müdahale”, “Aileyle Çalışma”, “Cinsel İstismar ve Danışmanlık”, “Yüksek Yarar Belirleme”, “Çocuk Koruma”, “Uluslararası Standartlar ve Yasal Çerçeve”, “Cinsel Sömürü ve İstismardan Korunma” vb. konularda eğitimler verilerek, çocuk bakım kuruluşlarımızda görev yapan personelin mesleki beceri ve bilgilerinin artırılması hedeflendi.