…
…
…
18 Şubat 2021, Perşembe Ankara

Eğitim Faaliyetlerimiz Yoğun Şekilde Devam Etmektedir


2021 yılı eğitim planı kapsamında eğitim ve webinar faaliyetlerimiz UZEM üzerinden devam etmektedir. Bu kapsamda 2021 yılı başından itibaren mesleki ve kişisel gelişim eğitimleri, aday memur eğitimi ve webinarlar olmak üzere toplam 23 eğitim faaliyeti gerçekleştirilmiş ve eğitimlere toplam 2607 personel katılım sağlamıştır.

Bu faaliyetlerden sonuncusu olan Bilinçli Tüketicilik Webinarı ise Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü Eğitim ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Dr. Yakup Güzel’in anlatımıyla 18.02.2021 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Tüm personelimize açık olan Webinar da fiziksel ve sanal ortamda yapılan alışverişlerde tüketicilerin dikkat etmesi gerekenler ve tüketici hakları anlatılmıştır. UZEM sisteminde kayıt altına alınan eğitime tüm personelimiz kayıt olarak eğitimin tekrarına erişim sağlayabilirler.

16.02.2021 tarihinde gerçekleştirilen “Uygulamalı Proje Döngüsü Yönetimi” eğitiminin ilk ayağı olan “Proje Farkındalık Eğitimi” ise Bakanlığımız Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığından AB Uzmanı Hüseyin Ali Âli Tangürek tarafından verilmiştir. Yoğun talebin olduğu eğitim sonunda hazırlanan proje fikri belgesi eğitim katılımcılarına gönderilmiş ve eğitim fikirlerinin Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığına iletilmesi istenmiştir. İletilecek fikirler arasından belirlenecek en fazla beş proje ekibi “Uygulamalı Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimine” alınarak kendi projelerini geliştirebilecekleri bir eğitim imkanı sunulacaktır. Bu çalışma sonrasında proje döngüsü yönetimi konusunda yetişmiş en az beş proje ekibi olması hedeflenmektedir.

Yoğun katılımın olduğu bir diğer eğitim ise “Kurumsal Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi” olmuştur. TRT’den Dijital Medya Uzman Tolga AKKUŞ 08.02.2021 tarihinde verdiği eğitime merkez ve taşra teşkilatımızdan birçok çalışan katılmıştır. Sosyal medyanın kurumsal anlamda yönetilmesinde dikkat edilecek hususlarla ilgili önemli bilgilerin paylaşıldığı eğitim UZEM sistemi üzerinden gerçekleştirilmiştir.

2021 yılı eğitim ihtiyaç analizi çalışması kapsamında birçok eğitim ve webinar faaliyeti yapılmaya devam edecektir. Personelimiz, hazırlanan ve yaklaşan eğitimler ile diğer güncellemelere, UZEM sistemi giriş ekranında “Yaklaşan Canlı Eğitimler ve Seminerler” sekmesi altından ulaşabilirler.