…
…
…
…
…
…
…
08 Aralık 2023, Cuma Antalya

“Çocuk Destek Gelişim ve Eğitim Programı Eğitimleri” Düzenlendi


Başkanlığımız koordinasyonunda, Bakanlığımız Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile UNICEF iş birliğinde “Çocuk Destek Gelişim ve Eğitim Programı Eğitimleri” düzenlendi.

İki grup halinde düzenlenen Eğitimlerin ilki 04 - 06 Aralık 2023 tarihleri arasında ikincisi ise 07 – 09 Aralık 2023 tarihleri arasında Antaya'da gerçekleştirildi.

Taşra teşkilatından toplam 180 bakım personelinin katıldığı Eğitimin ilk grup açış konuşmalarını Antalya Çocuk Evleri Sitesi Müdürü Sayın Ali ÖZDEMİR yaptı. ÖZDEMİR konuşmasında Çocuk Destek Gelişim ve Eğitim Programının önemine değindi ve düzenlenen Eğitim hakkında genel bilgiler verdi. Eğitime, UNICEF Çocuk Koruma uzmanı Sayın Songha CHAE de katıldı.

İkinci grup açış konuşmalarını yapan Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Ayşegül YILDIRIM KAYA ve UNICEF temsilcisi Sayın Eylen ŞAVUR ise konuşmalarında Bakanlığımız ile UNICEF arasındaki iş birliğinin ve Eğitimlerin devamlılığının önemine vurgu yaptılar.

Eğitim süresince; “Afet ve Farkındalık, Hijyen, Temizlik, Yeterli ve Dengeli Beslenme, Ev Kazalarından Korunma ve İlkyardım, Çocuğa Yaklaşım, Olumlu Davranış Geliştirme, İletişim, Mahremiyet, Krize Müdahale ve Ekip Olmak” konularında eğitimler verildi.