…
…
…
02 Mart 2024, Cumartesi Ankara

“ATHGM Personel Gelişim Programı-1: Psikolojik İlk Yardım Eğitimi” Düzenlendi.


Ülkemizde yaşanan 6 Şubat depreminden sonra deprem bölgesinde görev yapmış olan personelle birlikte halen bölgede görevini sürdüren meslek elemanlarına, ATHGM Personel Gelişim Programı-1:Psikolojik İlk Yardım Eğitimi verildi.

26 Şubat - 2 Mart 2024 tarihleri arasında düzenlenen Eğitim, Türkiye Afet Müdahale Planına (TAMP) göre afetlerde psikososyal destek hizmetlerinin uygulanmasından ve koordinasyonundan sorumlu olan Bakanlığımız tarafından, psikososyal destek ekiplerinde çalışan personelin kapasitesini artırmak amacıyla Ankara’da gerçekleştirildi.

Priştine Üniversitesi Psikoloji Bölümünden Prof. Dr. Aliriza Arënliu ile TED Üniversitesi Psikoloji Bölümünden Doç. Dr. llgın Gökler’in danışman eğitici olarak katıldığı Eğitimde, Psikolojik İlk Yardım ile ilgili vaka senaryoları, grup çalışmaları gibi uygulamaların yanı sıra çocuklar için psikolojik ilk yardım başlığı da yer aldı.

  Altı gün süren eğitimin beşinci gününde Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatından 100 personele, Psikolojik İlk Yardım temel ilkelerinin anlatıldığı bir günlük eğitim programı da uygulandı.