…
…
…
…
19 Eylül 2022, Pazartesi Ankara

"Aile Danışmanlığı Süpervizyon Eğitim Programı” Ankara'da Başladı


Başkanlığımız koordinasyonunda, Bakanlığımız Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Acil Yardım Fonu (UNICEF) iş birliğiyle düzenlenen "Aile Danışmanlığı Süpervizyon Eğitim Programı" Ankara’da başladı.

19-23 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan eğitimin açılış programı, Unicef Temsilcisi Sayın Irmak KURTTEKİN ile Aile ve Danışmanlık Hizmetleri Daire Başkanı Sayın Samiye KORKMAZ’ın katılımlarıyla tamamlandı.

Bakanlık uzmanlarımız ve İl Müdürlüklerinde meslek elemanı olarak görev yapan 100 personelimizin katılımlarıyla düzenlenen ve Aile Danışmanlığı hizmetini Sosyal Hizmet Merkezlerinde uygulayan meslek elemanlarımızın bilgilerini tazeleme, bilgi ve becerilerini geliştirme, motivasyonlarının artırılması, hizmet kalitesinin yükseltilmesi ve hizmet sunumunda standartlaşmayı sağlamak hedefleriyle düzenlenen program, ilk üç gününde ortak salonda, kalan iki gününde de grup çalışmasına imkan verecek şekilde üç farklı salonda gerçekleştirilecektir.

Program süresince, “Aile Danışmanlığında Temel Beceriler”, “Aile Danışmanlığı Sürecinin İlk Evresi”, “Aile Danışmanlığında Kullanılan Teknikler”, “Aile Danışmanlığı Sürecinde Sonlandırma” ve “Aile Danışmanlığı Sürecindeki Yaygın Sorunlar” vb. konularda eğitimler verilecektir.