…
…
…
…
…
30 Ekim 2023, Pazartesi Ankara

Afetlerde ve Acil Durumlarda Ruh Sağlığı ve Psikososyal Destek Hizmetlerinin Koordinasyonu ve Psikolojik İlk Yardım Eğitimi Programı Başladı.


30 Ekim – 3 Kasım 2023 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecek eğitim ile psikososyal destek hizmetlerinin koordinasyonunu güçlendirmesi ve psikososyal destek ekiplerinde çalışan meslek elemanlarının kapasitesinin artırılması amaçlandı.

Ruh Sağlığı ve Psikososyal Destek Hizmetlerinde teorik bilgileri ve uygulamalı deneyimleri içeren eğitime, koordinasyonu sağlayan Bakanlığımız ekiplerinin yanı sıra destek çözüm ortakları temsilcileri olarak Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılay’ı yetkilileri de katıldı. 

Eğitimde uzman eğiticiler tarafından; “Ruh Sağlığı ve Psikososyal Destek Hizmetlerinde Koordinasyon Bağlamı”, “Ruh Sağlığı ve Psikososyal Destek Hizmetlerinin Sektörlere Entegrasyonu”, “”Farkındalığı Artırmak ve Yanlış Anlaşılmaları Düzeltmek İçin Medyayla Birlikte Çalışma”, “Alıştırma - Kriz Durumları, Tepkiler ve Eylemler” vb. konularda eğitimler verilmesi planlandı.