…
19 Kasım 2022, Cumartesi erzincan

İl Müdürümüz Serdar Demirci'nin 20 Kasım Dünya Çocuk


Bugün sadece Ülkemiz çocuklarının değil, tüm Dünya çocuklarının; ihmal ve istismardan korunması, kötü muamele ile karşılaşmaması ve çocuk haklarının korunması amacıyla 20 Kasım 1989 yılında B.M. Genel Kurulunda 193 Ülke tarafından  “Çocuk Hakları Sözleşmesi” kabul edilmiş ve Türkiye Cumhuriyeti de 1990 yılında bu sözleşmeyi imzalayarak, Uluslararası alanda bağlayıcılık kazanmıştır.

Çocuk Hakları, tüm çocukların doğuştan sahip olduğu; eğitim, sağlık, barınma, yaşama, oyun,  fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi hakların hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel kavramdır.

Erzincan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak; “Çocuk hakları” konusunda; ilimiz genelindeki Kreş ve Gündüz bakımevlerine, Toplum Merkezlerimize, Bakanlığımızın çocuklar alanında sosyal hizmet modellerinden yararlanan ailelere, bünyemizde koruma ve bakım altında bulunan çocuklara yönelik farkındalık oluşturucu çalışmalar gerçekleştirmekteyiz.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü münasebetiyle; Dünya’nın neresinde olursa olsun, çocukların;  çalıştırılma,  şiddet,  ihmal, istismar,  açlık,  savaş,   terör,  göç,  erken evlilikler gibi nedenlerle yaşadıkları mağduriyetlerin son bulmasını temenni ediyor, tüm çocuklarımıza, sağlıklı uzun ömürler ve hayatlarında başarılar diliyorum.