…
…
…
…
…
…
05 Nisan 2023, Çarşamba denizli

Dünya Otizm Farkındalık Günü Kapsamında İl Müdürlüğümüz Koordinesinde Etkinlikler Düzenlendi


2 Nisan günü otistik spektrum bozukluğuna sahip bireyler ve aileleri hakkında farkındalık oluşturabilmek ve onların yaşadığı sorunlara çözümler üretmek amacıyla Dünya Otizm Farkındalık Günü olarak ilan edilmiştir. Bu kapsamda Denizli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz koordinesinde etkinlikler düzenlenerek otizm spektrum bozukluğu hakkında farkındalık ve duyarlılığın artırılmasına ilişkin çeşitli çalışmalar yapılmaktadır.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 2 Nisan için farkındalık oluşturmak adına İl Müdürlüğü binamız mavi ışık ile aydınlatılmıştır.

Denizli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Sayın Kadriye Özer BİCİ tarafından 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü çerçevesinde otizmli çocuklar ve aileleri ziyaret edilmiştir.

Engelli ve yaşlı hizmetleri birimimizde görev yapan personeller tarafından Denizli Otizm Derneğinin 2 nisan Pazar günü 14:00 – 17:00 saatleri arası düzenlenen “Otizm için kırmızıyı seçin etkinliği” ne katılım sağlanmıştır.

Etkinlikte otizmli çocuklar ve aileleri için müzik dinletisi gerçekleştirilmiştir.

Bakanımız Sayın Derya YANIK tarafından açıklanan “Otizm Spektrum Bozukluğu olan bireylere yönelik 2. Ulusal Eylem Planı” hakkında dernek üyeleri ve misafirlerine bilgilendirme yapılmıştır.