…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
03 Aralık 2022, Cumartesi Denizli

3 Aralık Dünya Engelliler Günü İlimizde Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı.


01-04 Aralık 2022' de Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde, Bakanlığımız ev sahipliğinde İstanbul EXPO da gerçekleştirilen 12.Engelsiz Yaşam Fuarı ve Farkındalık Zirvesinde Denizli Valiliği standımızda, İlimizde engellilere hizmet veren Kamu Kurumları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının engellilere yönelik faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

02.12.2022 tarihinde Özel İnsanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği "Engelsiz Mesleki Eğitim Atölyesi " açılışı gerçekleştirildi.

İl Müdürlüğümüz Engelsiz Yaşam Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinden hizmet alan engellilerimiz tarafından 3 Aralık Dunya Engelliler Günü Programı gerçekleştirildi.

 

İl Müdürlüğümüz Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi tarafından Teras Park AVM’ de farkındalık yaratmak için stant açılarak engelli hakları ile ilgili broşürler dağıtıldı. Bakanlığımız tarafından bakımı sağlanan engellilerimizin el emeği ürünleri sergilendi.

 

3 Aralık Dunya Engelliler Günü kapsamında Saat 16:00’ da Valilik Binası önünde düzenlenen tören “Engelsiz Bir Dünya Sloganı” ile güvercinlerin gökyüzüne bırakılması ile devam etti. Protokol üyeleri, Milli Eğitim Müdürlüğü’ ne bağlı Özel Eğitim Okulları öğrencileri, Sivil Toplum Kuruluşları, İl Müdürlüğü’ müze bağlı kuruluşlarımız ve halkımızın yoğun katılımı ile Denizli Valiliği önünden başlayan farkındalık yürüyüşü, 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda özel gereksinimli çocukların hazırlamış oldukları etkinlikler sonrasında son buldu.