…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
20 Mart 2024, Çarşamba Denizli

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 109. Yıl Dönümü Dolayısıyla İlimizde Çeşitli Etkinlikler Düzenlendi


    18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 109. Yıl dönümü dolayısıyla ilimizde düzenlenen program kapsamında saat 10:30’de Sayın Valimiz Ömer Faruk COŞKUN’un başkanlığındaki protokolün katılımı ile çelenklerin sunulması ile başlamış, saygı duruşu, saygı atışı ve akabinde İstiklal Marşı okunmuştur. Şehitlik defterinin Sayın Valimiz tarafından imzalanmasının ardından Şehit ve Gazilerimizin kabirleri ziyaret edilmiş, Şehit yakınlarımız ve Gazilerimiz ile hasbihal edilmiştir.

     İl Protokolünce Durmuş Ali Çoban Lisesi tarafından Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre Merkezinde düzenlenen “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı”na katılım sağlanmıştır.

     Valimiz Ömer Faruk COŞKUN, Sevilay COŞKUN ve İl Müdürümüz Ekrem BORAN ile birlikte 1999 yılında Osmaniye’de şehit düşen Jandarma Er Süleyman ACAR’ın kıymetli ailesini, 1992 yılında İzmir’de şehit düşen Polis Memuru Adem ERCİYES’in kıymetli eşi Nezahat ERCİYES’i ziyaret etmişlerdir.

      Pamukkale Üniversitesi SKS Daire Başkanlığı Kültür Şube Müdürlüğü Motosiklet Sporları Topluluğu tarafından saat 13.30’da Kampüs ana girişinden İstiklal Meydanı Şehitler Anıtına 18 Mart Şehitleri Anma Günü Saygı Sürüşü gerçekleştirilmiştir.

     Program kapsamında saat 15.00’da Pamukkale Üniversitesi Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezinde PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr Durmuş AKALIN’ın sunumuyla “18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Yeniden Diriliş” adlı konferans ve akabinde Muharip Gazi Turgut BOZKURT, Malul Gazi Ömer TORUN, Şehidimiz Oğuzhan GÖÇENOĞLU’nun babası Abdullah GÖÇENOĞLU’nun katılımlarıyla “Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları” gerçekleştirilmiştir.

     Şehitlerimizin kıymetli aileleri ve değerli Gazilerimizin onuruna düzenlenen iftar programı Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet ŞİMŞEK, Valimiz Ömer Faruk COŞKUN, Sevilay COŞKUN ve İl Protokolünün katılımıyla PASVAK Aşevi’nde gerçekleştirilmiştir. 

Program kapsamında saat 21.30’da Denizli Büyükşehir Konservatuarı tarafından Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre Merkezi’nde Mehmet Gazi Salonu’nda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı icra edilmiştir. 

     15 Mart Cuma namazı öncesi Ulu Camii’nde aziz Şehitlerimiz ve ebediyete irtihal eden Gazilerimiz için İl Müftülüğünce Mevlid-i Şerif okunmuş, dualar edilmiştir.